MENIU

CONDUCEREA MATERNITĂŢII din Iaşi unde a MURIT un BEBELUŞ, DEMISĂ

Conducerea maternităţii Elena Doamna din Iaşi a fost demisă. Decizia a fost luată în consiliul de administraţie care s-a întrunit astăzi. Managerul şi directorul medical şi-au pierdut funcţia după ce o femeie a născut un copil mort în condiţii suspecte.

La sedinta Consiliului de Administratie de la Maternitatea Elena Doamna membrii comisiei au luat decizia de a demite conducerea unitatii, in urma scandalului recent ce a vizat spitalul. Astfel, sefii maternitatii au fost demisi dupa ce un bebelus a murit, iar mama a fost lasata nesupravegheata timp de 24 de ore, pana cand a fost supusa unei cezariene, scrie BZI.ro.

Totodata, Comisia de Disciplina a oferit un verdict in cazul bebelusului nascut mort. Astfel, vinovat de moartea copilului este medicul rezident Burniche Mihaita, care i-a facut ecografie gravidei, desi nu avea competenta necesara, si a internat-o fara sa-si anunte superiorii. Acesta urmeaza sa fie sanctionat cu 10% din salariu. Amintim ca Ministerul Sanatatii a decis demiterea din functie a directorului spitalului, o sanctiune similara fiind decisa si in cazul directorului medical.