MENIU

Condimentul care normalizează glicemia. Cum poți să o reduci și să previi diabetul

Condimentul care normalizează glicemia. Cum poți să o reduci și să previi diabetul. Foto/Arhivă

Glucoza este principala noastră sursă de energie şi o obținem prin alimente. Dieta reprezintă unul pentru dintre factorii care controlează vârfurile de glucoză, astfel încât o dietă diversă poate preveni bolile. Află ce trebuie să conţină! 

Potrivit clickpentrufemei.ro, nivelurile de zahăr din sânge ar trebui să rămână în parametrii normali, pentru că valorile sub sau peste medie pot duce la declanşarea diabetului. Dieta ajută la reglarea zahărului din sânge. Aceasta înseamnă evitarea alimentelor ultraprocesate cu adaos de zaharuri și optarea pentru alimente bogate în fibre și proteine. De asemenea, ar trebui să fie combinată cu mişcare de intensitate moderată, făcută în mod regulat.

Care este, de fapt, legătura dintre CAFEA și GLICEMIE? Multă lume nu știe toate efectele popularei băuturii

Care este condimentul care normalizează glicemia?

Hormonul responsabil cu absorbția glucozei în sânge este insulina. Acesta este eliberat de pancreas de fiecare dată când nivelul zahărului crește, în general după fiecare masă. Dacă acest proces nu are loc în mod natural, este posibil să se fi declanşat un tip de diabet.

Este bine să mănânci CARNE dacă ai diabet? Răspunsul surprinzător al unui specialist

Pentru a evita acest lucru, anumite condimente, fructe şi legume ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge mai rapid și mai eficient. Acestea pot facilita digestia și absorbția elementelor nutritive, favorizând creşterea fluxului sanguin.

Printre alimentele recomandate de experți pentru normalizarea ghimbirului se remarcă ghimbirul. Pe lângă reglarea zahărului din sânge, consumul de ghimbir zilnic, mai ales dimineața, are efecte benefice pentru sănătate. Ghimbirul are mai multe întrebuințări în bucătărie în toate tipurile de preparate.

Două ingrediente din bucătărie care ameliorează răceala și problemele respiratorii

Ghimbirul poate fi consumat proaspăt, uscat, pudră și sub formă de ceai sau bere. Conține gingeroli, care sunt compuși care au proprietăți antiinflamatorii. Are şi proprietăți antibacteriene, poate ajuta la combaterea infecțiilor, poate ajuta la ameliorarea durerilor, la îmbunătățirea digestiei și ameliorarea senzaţiei de greață și vărsături.

Ceaiul de ghimbir poate regla zahărul din sânge și, alături de o dietă echilibrată, previne diabetul. Nu trebuie decât să adaugi puţin ghimbir ras într-o cană cu apă fierbinte. Acoperi şi laşi 15 minute la infuzat. Strecori şi bei ceaiul călduţ.

Mai multe articole despre:
condiment glicemie reduci diabet normalizeaza