MENIU

Condimentul care face minuni. Iată 7 tipuri de medicamente pe care le poate înlocui cu succes

<p>Condimentul care face minuni. Iată 7 tipuri de medicamente pe care le poate &icirc;nlocui cu succes</p>

Turmericul este o plantă din familia ghimbirului ce creşte în sud-estul Indiei. Este folosit, în mod obişnuit în bucătăria indiana pe post de condiment. Datorită culorii sale galbene se mai numeşte, uneori, „sofronul indian”.

De asemenea, plantă este cunoscută de către oameni de peste 4.000 de ani şi e folosită atât în dietă, cât şi în ceremoniile spirituale. Numeroase studii ştiinţifice publicate în ultimii 25 de ani au dezvăluit puterea vindecătoare a turmericului.

Până în prezent, peste 6.000 de cercetări au studiat turmericul şi beneficiile sale medicale. Studiile au dezvăluit peste 600 de aplicaţii terapeutice şi efecte preventive că şi 175 de beneficii fiziologice distincte.

Sayer Ji, fondatorul siteului Greenmedinfo.com a publicat o lista care combină cele mai interesante studii şi care arată cât de multe beneficii are turmericul şi ce medicamente poate înlocui:

Rezultate mai bune decât medicamentele pentru controlul colesterolului

Un studiu publicat în 2008 în jurnalul Drugs în R&D a descoperit că o soluţie preparată din curcuminoide din turmeric s-a dovedit mai eficientă decât un medicament normal de reducere a colesterolului din sânge.

Corticosteroizi

Un studiu publicat în 1999 în Phytotherapy Research a descoperit că polifenolii din turmeric, mai exact curcumina este la fel de eficace în combaterea inflamatiilor precum şi medicamentele speciale. Un studiu din 2008 publicat în Critical Care Medicine a descoperit că acest polifenol, curcumina, a înlocuit cu succes corticosteroizii într-o cercetare realizată pe animalele de laborator.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate tratamente naturiste turmeric