MENIU

Condamnat la închisoare după ce și-a cumpărat un Lamborghini din ajutoarele pentru Covid. Pedeapsă aspră primită de un american

Sentință dură în SUA

David Hines, un antreprenor din SUA de 29 de ani, a fost condamnat la 6 ani de închisoare după ce a folosit ajutoarele federale acordate companiilor afectate de pandemie pentru a-și cumpăra un Lamborghini.

Tânărul antreprenor a fost găsit vinovat de un judecător din Miami pentru fraudă bancară, fals în declaraţie către o instituţie fianciară şi tranzacţie cu câştiguri ilegale.

Potrivit informaţiilor furnizate de Procuratură, Hines a obţinut milioane de dolari în numele a diferite companii pentru plătirea unor presupuse salarii, în cadrul Paycheck Protection Program (PPP) - iniţiativă lansată de statul american pentru a-i compensa pe angajaţii trimişi acasă din cauza pandemiei.

Acesta a pretins ajutoare în cadrul programului PPP de până la 13,5 milioane de dolari în numele acestor companii, iar prin intermediul Bank of America el a reuşit să obțină  3,9 milioane de dolari.

Suspiciunile au apărut după ce s-a descoperit că nu a plătit niciun salariu, dar a cumpărat diverse obiecte de lux şi a petrecut diferite sejururi în hoteluri din Miami Beach.

Tânărul antreprenor a fost arestat în iulie anul trecut și, în februarie 2021, și-a declarat vinovăția. În total, acesta a obținut în timpul pandemiei ajutoare federale de 3,9 milioane de dolari, folosind 318.000 de dolari pentru a-și cumpăra mașina. Mai mult, potrivit ministerului de Justiție, Hines a ajutat şi alte persoane să obţină împrumuturi, pe care apoi le-a folosit în propriul avantaj. 

În urma condamnării sale, trebuie să restituie atât modelul Lamborghini Huracan, cât şi restul banilor primiţi de la stat, potrivit Agerpres.