MENIU

Concerte de mii de euro în satele sărace ale României - Fără asfalt, canalizare și apă curentă, primarii dau banii pe manele

Mii de euro sunt cheltuite de primării pentru a aduce interpreți de manele la sărbătorile locale. Edilii nu se uită la bani, chiar dacă în localitate nu există un drum asfaltat, o rețea de gaze, apă potabilă sau canalizare. Mai mult, în fiecare an aceștia merg la guvern să ceartă bani pentru că fondurile nu le ajung pentru a plăti salariile profesorilor, iluminatul stradal sau chiar funcționarea școlilor și grădinițelor. 

Comuna Valea Teilor din județul Tulcea are aproape 1.500 de locuitori. Pe 17 mai, primăria a atribuit direct un contract de peste 5 mii de euro către o firmă care are contracte cu mai mulți interpreți de manele. Firma se va asigura că Bogdan de la Ploiești va urca pe scenă, unde va cânta peste 45 de minute. În suma totală sunt incluse următoarele costuri: onorariul, transportul și taxele. Concertul manelistului urmează să aibă loc pe 20 august, de ziua comunei Valea Teilor.

În Caransebeș, Casa de Cultură a încheiat un contract de aproape 14 mii de euro pentru ai avea pe scenă la zilele orașului pe Dorian Popa și Jador. Cei doi vor susține fiecare un concert de câte 45 de minute.

În Gorj un artist aproape prezent la toate sărbătorile locale este Jean de la Craiova. Primăria din Roșia de Amaradia a anunțat că l-a convins pe acesta să urce pe scenă pentru o sumă mai mare de trei mii de euro.

Și în Vaslui se aruncă pe geam mii de euro. Jean de la Craiova, alături de Pepe și de interpreta de muzică de petrecere Shondy vor cânta și în la Murgeni, oraș cu circa 7.000 de locuitori. Pentru acest concert, autoritățile plătesc peste 10 mii de euro.

Mai multe articole despre:
concerte autoritati primarii bani