MENIU

Concert extraordinar de Florii în parcul Titan

<p>Concert extraordinar de Florii &icirc;n parcul Titan</p>
<p>Concert extraordinar de Florii &icirc;n parcul Titan</p>
<p>Concert extraordinar de Florii &icirc;n parcul Titan</p>

Centrul Cultural Casa Artelor a organizat în Duminica Floriilor (13 aprilie) un concert de muzică sacră în parcul Titan. Concertul a fost deschis, în prezenţa a peste 3000 de spectatori, cu două  piese acapella în interpretarea corului catedralei Sf. Iosif.

Spectacolul a reunit 400 de artişti ce au interpretat muzică religioasă ortodoxă, catolică şi de alte confesiuni.

„Îmi face mare plăcere să fiu în această seară aici. Este un moment deosebit pentru că vom asculta muzică religioasă. Doresc să urez la mulți ani tuturor celor care serbează azi ziua de nume. Să avem împreună sărbători liniștite. Haideți să le mulțumim artiștilor care, în această seară, fac un efort deosebit să ne încânte cu un asemenea moment. Cu această ocazie, vreau să vă dau o veste foarte bună. Lucrăm la un proiect pentru a avea o sală de cultură în sectorul 3. Sunt hotărât ca anul viitor să avem în sectorul 3 o sală de spectacole care să fie suficient de mare încât să fie a doua din București după Sala Palatului”, a declarat Robert Sorin Negoiţă, Primarul Sectorului 3.

Dintre artiştii care au urcat pe scenă îi amintim pe Irina Iordăchescu, Marcel Pavel,Vlad Miriţă şi Mediana Vlad, acompaniaţi de Corul Catedralei Sfântul Iosif, Orchestra VivArte - dirijor Tiberiu Oprea şi Corul Amicus. Aceştia au interpretat piese de muzică sacră din marea creaţie universală semnate de J.S. Bach, W.A.Mozart, A. Vivaldi, precum şi de compozitori români ca E. Humulescu sau P. Constantinescu.

De asemenea, în parcul Titan s-a deschis şi o expoziţie de icoane pe sticlă şi pictură cu tematică pascală, lucrările fiind realizate de copiii de la atelierul de arte plastice din cadrul programului socio-educativ „Pepiniera de talente” - ediţia a doua, dezvoltat în şcolile din Sectorul 3.

Mai multe articole despre:
concert spectacol parcul Titan primăria sector 3