MENIU

Concedieri la Complexul Energetic Oltenia! Peste 100 de angajați vizați

Concedieri la Complexul Energetic Oltenia! Peste 100 de angajați vizați

Într-un comunicat de presă emis vineri, Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunțat că 124 de angajați nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. Decizia a fost luată în urma unei analize efectuate în fiecare subunitate a CEO, având în vedere restrângerea activităților în anumite zone, conform Planului de Restructurare și încadrarea în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat pentru anul 2024.

Potrivit sursei citate, aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura sustenabilitatea financiară și operațională a companiei, pe fondul închiderii unor perimetre miniere. Procesul de restructurare și optimizare a costurilor urmărește alinierea la noile condiții economice și de mediu, impuse de tranziția energetică și politicile de reducere a emisiilor de carbon.

„Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne alinia strategiei de restructurare şi pentru a menţine echilibrul financiar. În acelaşi timp, dorim să subliniem că angajaţii care au înregistrat abateri disciplinare, absenţe nemotivate, concedii fără plată sau care nu şi-au însuşit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. Complexul Energetic Oltenia îşi exprimă angajamentul faţă de angajaţii săi şi va continua să faciliteze tranziţia acestora prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare. Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparenţă şi responsabilitate, menţinând comunicarea deschisă cu toate părţile implicate", se arată în comunicat.

România vrea din partea Comisiei Europene un răgaz de aproape doi ani pentru renunțarea la producția de curent pe bază de cărbune la Complexul Energetic Oltenia, spunea anul trecut ministrul energiei, Sebastian Burduja.

DEZASTRUL din economie. Aproape toți angajații de la Șantierul Damen Mangalia, trimiși acasă

Mai multe articole despre:
concedieri complexul energetic oltenia