MENIU

Comuna unde oamenii merg în noroi, dar au toalete publice de mii de euro

Foto: bzi.ro

Locuitorii comunei Ciurea din apropiere de Iași trebuie să meargă zilnic prin noroi pentru că primăria nu are bani să asfalteze străzile. Mai mult, autoritatea publică a dat peste 80 de mii de euro pentru toaletele din localitate. 

Problemele oamenilor sunt departe de a fi rezolvate, ei au depus zeci de sesizări, dar conducătorii localității îi sfidează.

Actuala administrație a mărit salariile funcționarilor din primărie cu câteva sute de lei, chiar și primarul va primi de la 1 mai un salariu de 8 mii de lei, dublu față de cel din 2021. Această majorare ar veni după mai multe realizări deosebite, pe care oamenii nu le văd. 

În urmă cu doi ani, Primăria Ciurea a lansat o licitație publică pentru amenajarea unui grup sanitar și asigurarea de utilități la școala din localitate. Prețul cheltuit pentru această investiție a fost nici mai mult nici mai puțin de  80.760,09 euro.

“Lucrări de construcții și amenajare corpuri sanitare cu regim de înălțime P, cu structura de rezistență cu fundații izolate și stâlpi metalici pe cadre, închideri cu panou sandwich. Grupurile sanitare sunt complet echipate cu obiecte sanitare și vor fi racordate la rețeaua de utilități (apă, canalizare, electricitate). Suprafața maximă a construcției este de 60 mp”, se arăta în caietul de sarcini.

Potrivit datelor financiare, societatea Servicii Publice Ciurea înregistrează anual cifre de afaceri şi profituri ce ridică mari semne de întrebare, scrie presa locală. Mai exact, în anul 2016, firma avea 30 de angajați, o cifră de afaceri de 1,075 milioane de lei şi un profit de peste 55 de mii de lei, dar lucrurile se pare că au intrat pe o linie descendentă. În 2019, Servicii Publice Ciurea avea doar 7 angajaţi, o cifră de afaceri de 466 de mii de lei şi un profit negativ, mai exact acesta a fost de – 49.837 de lei. Mai mult decât atât, în 2020, profitul a fost de 4.000 de lei, iar în anul 2021, doar 1.367 de lei.

Mai multe articole despre:
iasi drumuri noroi primarie toalete