MENIU

Comuna Big Brother din România: e împânzită de camere de supraveghere. Care e motivul

Dacă Londra este capitala europeană cu cele mai multe camere de supraveghere, Runcu este comuna cu cel mai complex sistem de supraveghere din România. Primăria localităţii din judeţul Dâmboviţa a cheltuit zece mii de lei pentru a instala 36 de camere. Edilul speră că astfel vor fi prevenite furturile de lemne din pădurile de pe muntele Leaota.

Furturile sunt aproape imposibile acum în comuna Runcu din judeţul Dâmboviţa unde primăria a instalat camere de supraveghere pe toate drumurile principale.

Investiţia Primăriei Runcu din Dâmboviţa a fost făcută anul trecut din fonduri proprii şi a depăşit 10.000 de lei. Edilul a luat această decizie după ce tot mai mulţi hoţi de lemne tranzitau comuna. Localnicii se simt acum mai în siguranţă ştiind că cineva îi veghează de sus.

Zona turistică Runcu se află la 40 de kilometri de Târgoviște şi este recunoscută pentru frumuseţile naturale. Localnicii spun că nu se fură din gospodării, însă hoţii de lemne trec de multe ori prin comună.

Instalate cu puţin timp în urmă, camerele şi-au dovedit utilitatea. Poliţiştii au rezolvat mai multe cazuri folosind imaginile surprinse de sistemul de supraveghere.