MENIU

Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor

Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor

S-au copt strugurii de toamnă și te gândești să le conservi aroma pentru iarnă, dar nu ai idei de rețete? Nimic mai simplu decât rețeta de compot de struguri pe care ți-o oferim mai jos.

Compotul de struguri este o băutură dulce și revigorantă, cu o aromă subtilă de struguri proaspeți. Siropul are o consistență ușor mai densă, dar boabele de struguri își păstrează textura și forma, oferind un contrast plăcut la fiecare înghițitură. Lămâia și scorțișoara aduc o notă suplimentară de prospețime și aromă. Însă rețeta clasică se poate face simplu, doar din struguri, zahăr și apă.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Compotul este o metodă excelentă de a conserva aroma dulce și proaspătă a fructelor pentru a te bucura de gustul lor în orice perioadă a anului. Rețetele de compot sunt simple și rapid de pregătit, iar compotul poate fi folosit în diverse deserturi sau servit ca băutură răcoritoare.

Descoperă și o rețetă de dulceață de struguri negri, gustoasă și foarte aromată. În continuare, vezi lista completă de ingrediente și modul de preparare ale compotului de struguri.

Compot de struguri – Ingrediente

  • 1 kg de struguri (de preferat fără sâmburi)
  • 200 g zahăr (sau după gust)
  • 1 litru de apă
  • sucul de la 1 lămâie (opțional)
  • 1 baton de scorțișoară sau 2 cuișoare.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Rețeta compotului de struguri – Mod de preparare

Prima dată te vei ocupa de sortare strugurilor și de pregătirea lor.

Alege struguri bine copți, dar fermi, pentru a-și păstra textura crocantă și după fierbere. Îți recomandăm să folosești soiuri fără sâmburi, dar în lipsa lor poți folosi orice tip de struguri ai la îndemână.

Spală bine strugurii și desprinde boabele de pe ciorchine. Înlătură boabele deteriorate sau pe cele prea moi. Adună pe masa de lucru și mirodeniile pe care le vei folosi pentru aromatizarea compotului. Acestea sunt opționale, însă vor oferi un gust deosebit siropului.

Citește continuarea aici

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Mai multe articole despre:
compot struguri