MENIU

Companiile din China- INTERZIS la licitațiile pentru autostrăzi și căi ferate. Schimbare de STRATEGIE anunțată de Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă

Cătălin Drulă a anunțat, marți, că participarea companiilor din China la licitațiile pentru construirea autostrăzilor și a căilor ferate trebuie restricționată, alegerea mergând spre firmele din Europa care ”au de respectat niște standarde”. Ministrul Transporturilor a subliniat că ”e momentul să facem o alegere strategică.”

Precizarea a fost făcută în legătură cu memorandumul discutat în Guvern care limitează participarea la licitații a unor firme care sunt din afara UE sau cu care România nu are acorduri comerciale. 

”E momentul să facem o alegere strategică. Alegerea strategică a României în ultimul an a fost destul de clară, dacă ne uităm la Cernavodă (construirea reactoarelor - n-red), dacă ne uităm la discuțiile despre 5G... Și atunci, în interesul opțiunilor geo-strategice ale acestui continent care stă pe o axă transatlantică de securitate, trebuie să facem niște alegeri care sunt făcute și în alte state ale Uniunii Europene și să ne uităm la firmele europene”, a spus Drulă.

Ministrul Transporturilor a precizat că mai multe țări, printre care Grecia și Austria, au luat deja decizia de a permite intrarea pe piață doar a companiilor din țările cu care există acorduri comerciale. 
”Firmele din Europa au de respectat niște standarde. Grecia, Austria, de exemplu, nu permit firme din afara UE să intre pe piața lor cu excepția statelor cu care avem acord, mă refer la Japonia, Canada sau altele”, a adăugat Drulă la Europa FM.