MENIU

Companiile din Austria o duc bine în România. Ce solicită, suplimentar, Guvernului

Investitori austrieci în România

Nu mai puțin de 77% din companiile austriece prezente în România iau în considerare posibilitatea de a-și continua investițiile, concentrându-se, în special, pe modernizarea și dezvoltarea capacităților deja existente.

Austria este al doilea cel mai mare investitor de pe piața locală, cu o cotă de peste 14% din totalul investițiilor străine din România. Conform celor mai noi date, comerțul bilateral dintre cele două țări a ajuns la aproape 1,5 miliarde euro în primele șase luni ale acestui an, reprezentând o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din 2016.

„Indicatorii comerciali din prima jumătate a anului 2017 sunt foarte pozitivi, încă o dovadă a relației strânse dintre Austria și România", a spus Gerd Bommer, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei.

Printre investitorii austrieci prezenți pe piața locală se numără: OMV, Strabag, Erste Bank, Raiffeisen. Schweighofer, Immofinanz,.

Un studiu recent efectuat de Advantage Austria, Secția Comercială a Ambasadei Austriei, indică un climat potrivit pentru investiții, în timp ce 77% din companiile austriece prezente în România iau în considerare posibilitatea de a-și continua investițiile, concentrându-se, în special, pe modernizarea și dezvoltarea capacităților deja existente.

Obiectivul principal al acestor măsuri este creșterea eficienței și productivității activității lor, creând, astfel, o bază solidă pentru a susține noi angajări și creșteri salariale.

Același studiu arată cum companiile austriece și-ar dori un dialog deschis cu statul român, cerând măsuri concrete care să ducă la reducerea birocrației ca premisă esențială pentru o creștere susținută, asigurarea predictibilității fiscale și susținere pentru crearea unui cadru instituțional puternic pentru cursuri profesionale.

„Comunitatea de business austriacă își dorește să extindă angajamentul pe termen lung față de piața locală și, astfel, majoritatea companiilor austriece iau în considerare extinderea operațiunilor în următoarea perioadă. Există, așadar, premise bune pentru creștere economică, dar stabilitatea, predictabilitatea fiscală și statul de drept sunt imperative pentru a ne asigura că aceste planuri vor deveni realitate", a mai spus Bommer.

În ultimul deceniu, peste 7.200 de companii cu capital austriac au contribuit la dezvoltarea economiei românești și au creat peste 100.000 de locuri de muncă în țară.

Marți, 5 septembrie, Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București a organizat tradiționala recepție de toamnă a economiei austriece – un eveniment dedicat comunității de business austriece din România și partenerilor locali. Evenimentul celebrează parteneriatul prosper dintre cele două țări și creează oportunitatea perfectă pentru noi colaborări.

Mai multe articole despre:
Austria investitori străini