MENIU

Comitetul Naţional Democrat din SUA cere tuturor membrilor săi să demisioneze

Comitetul Naţional Democrat din Statele Unite ale Americii a cerut demisia tuturor membrilor personalului, după ce fostul secretar la Muncii, Tom Perez, a fost ales preşedinte al instituţiei, la sfârşitul lunii februarie. 

Leah Daughtry, consilieră cu o vastă experienţă în cadrul Comitetului Naţional Democrat, şi co-preşedinte al Comitetului Consultativ de Tranziţie al lui Tom Perez, a solicitat membrilor să-şi prezinte scrisorile de demisie cu termenul de 15 aprilie, relatează NBC.

Demisiile fac parte din efortul lui Perez de a reforma Comitetul, după o sesiune electorală plină de neplăceri, în care au fost nevoiţi să suporte acuzaţiile îndreptate împotriva fostei candidate, Hillary Clinton, care a pierdut alegerile în favoarea republicanului Donald Trump.

Purtătoarea de cuvânt a lui Perez, Xochitl Hinojosa a declarat că este vorba despre un protocol de rutină în urma alegerii unui nou reprezentant.

“De-a lungul ultimelor câteva luni, personalul Comitetului Naţional Democrat a reuşit performanţe incredibile sub presiunile imense ale lui Donald Trump”, a adăugat Hinojosa.

Surse din cadrul CND au declarat că demisiile fac parte dintr-o evaluare la nivel de instituţie şi se aşteaptă ca mulţi dintre membrii actuali ai Comitetului să fie păstraţi.