MENIU

Comisia Iordache are vacanţă până la sfârşitul lunii ianuarie

Comisia specială privind justiţia se va reuni la finalul lunii ianuarie pentru a elabora proiectele de modificare a legislaţiei penale şi a procedurii civile, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele comisiei, Florin Iordache.

Parlamentarul PSD a precizat că până acum nimeni ”nu s-a grăbit să depună amendamente. Deocamdată asteptăm. Ţinem cont de Directiva UE privind prezumpţia de nevinovăţie, de Deciziile CCR. Încă aşteptăm amendamente. Nu s-a grabit, încă, nimeni să depună amendamente. Pe final de ianuarie PROBABIL că vom face şedinţă”, a declarat preşedintele Comisiei speciale privind domeniul justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache, a precizat că vor fi elaborate proiecte pentru modificarea Codului Penal, a Codului de procedură penală şi a Codului de procedură civilă.

Proiectul depus de PSD-ALDE pentru transpunerea Directivei privind prezumpţia de nevinovăţie a fost criticat de opoziţie , în lucrările comisie. Fostul ministru al Justiţiei, LIBRALUL Cătălin Predoiu a afirmat că transpunerea Directivei 343/2016 are potenţialul de a destabiliza politica penală de combaterea infracţionalităţii, cerând revizuirea proiectului.

Mai multe articole despre:
florin iordache legile Justitiei