MENIU

Comisia Europeană avertizează guvernul Ponta: Reducerea TVA, efect negativ substanțial

Vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a fost primit astăzi la Palatul Victoria

Comisia Europeană este îngrijorată de planul guvernului de la București privind reducerea TVA. 

Victor Ponta a primit un avertisment în privința Codului fiscal: "Estimăm că reducerea TVA va avea un efect fiscal negativ substanţial". Atenţionarea vine din partea vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, care a fost primit astăzi la Palatul Victoria.

În conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii cu premierul, vicepreşedintele Comisiei Europene a precizat că, la Bruxelles, există îngrijorări legate de planurile Guvernului României pentru modificarea Codului Fiscal.

"Am comunicat prim-ministrului o serie de îngrijorări legate de planurile Guvernului pentru noul Cod Fiscal prin care se vor reduce substanţial ratele de TVA, care, potrivit estimărilor Comisiei Europene, ar urma să aibă un efect negativ fiscal substanţial", a spus Dombrovskis. 

"Această propunere nu este în concordanţă cu recomandările generale ale Comisiei Europene în privinţa politicilor fiscale pentru care, în general, recomandăm să se micşoreze presiunea pe impozitarea muncii, în special cea a salariilor mici, către baze de impozitare care afectează mai puţin creşterea economică, inclusiv consumul", a ad[ugat oficialul european.

"Comisia este dispusă la discuţii detaliate cu Guvernul României, pentru a identifica măsuri compensatorii şi a găsi cea mia bună variantă pentru a asigura finanţe publice sustenabile în România", a mai spus vicepreședintele Comisiei UE.