MENIU

Comandament de iarnă: Primarul Capitalei cere deszăpezirea arterelor secundare

<p>Turişti, rămaşi blocaţi cu maşinile &icirc;n nămeţi pe masivul Bucegi</p>

Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, le-a solicitat duminică operatorilor de salubritate să intensifice deszăpezirea arterelor secundare.

"În acest moment arterele principale sunt la negru, de când au început condițiile meteo defavorabile nu a fost niciun drum blocat. În continuare, sunt probleme cu arterele secundare, cu stațiile și refugiile RATB, trecerile de pietoni, trotuare. De aceea aș vrea să suplimentați forța de muncă manuală pe timpul următoarelor 12 ore (...) O să revin cu cerința către operatorii de salubritate să intensifice în noaptea aceasta curățenia arterelor secundare și a racordurilor dintre arterele principale și cele secundare, trotuare, treceri de pietoni", a declarat Sava, la Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, care a avut loc duminică seara, potrivit Agerpres.ro.

Edilul șef a recomandat refacerea părții carosabile cu material antiderapant. "Din cauza temperaturilor extreme negative, care se vor înregistra în următoarele ore, vreau să refaceți partea carosabilă cu material antiderapant, să curățați rigolele, gurile de scurgere. De asemenea, vreau să atrag atenția Poliției Locale că mâine (n.r. luni) locuitorii vor merge la serviciu și aș vrea să fiți cu toate efectivele în stradă. Încă o dată fac apel către operatorii de salubritate și reprezentantul RATB să intensificați curățenia stațiilor și refugiilor RATB", a precizat Sava.


În tot Bucureştiul, autorităţile afirmă că se află în dispozitiv peste 450 de utilaje şi toată forţa de muncă umană de care dispun operatorii de salubritate. Cu toate acestea, se circulă extrem de greu.

UPDATE. În Capitală se circulă cu dificultate, însă nu sunt blocaje, spun oficialii Primăriei.

În Capitală se circulă cu dificultate, dar nu sunt blocaje, au declarat, duminică, pentru Agerpres, reprezentanți ai Primăriei Municipiului București (PMB).

Potrivit sursei citate, RATB acționează cu plug-perie pe liniile de tramvai, iar pe timpul viscolului se intervine în zona de pasaje, poduri, în perimetrul spitalelor și instituțiilor publice de interes.

Biroul de Presă al Municipalității mai anunță și că ambulanțele sunt însoțite de echipaje de deszăpezire.

La Primăria Capitalei s-a întrunit din nou, în această dimineaţă, Comandamentul de Iarnă. În momentul de faţă se intervine pe bulevardele principale pentru a degaja primul strat de zăpadă.

"Până în jurul orei 11.00 când, potrivit meteorlogilor, se va înregistra vârful de viscol, se va interveni doar în zonele de urgenţă majoră: în jurul perimetrelor unităţilor medicale, pasajelor, podurilor şi drumurilor în pantă. După 12.00, când vremea se va ameliora, se va interveni din noi în forţp pentru a degaja străzile din tot Bucureştiul", a spus Alex Ichim, purtător de cuvânt Primăria Capitalei, la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Bucureşti trafic dezăpezire