MENIU

Colonel SPP, prins beat la volan, în "misiune operativă" cu soacra şi soţia. Cum a fost pedepsit

Colonel SPP, prins beat la volan, în "misiune operativă" cu soacra şi soţia. Cum a fost pedepsit

Un colonel din cadrul Serviciul de Protecţie şi Paza (SPP), trecut între timp în rezervă, a primit o pedeapsă de 1 an şi 1 lună de închisoare, cu amânarea pedepsei, fiind găsit vinovat de neglijenţă în serviciu şi conducere sub influenţa alcoolului.

Eugen Adrian Costin (47 de ani) a fost inspector şef al SPP pe judeţul Iaşi şi a fost judecat pentru o faptă comisă pe 31 ianuarie 2016, când, la ora 22.00, în timp ce se afla într-o „misiune operativă”, a intrat cu maşina de serviciu, proprietatea SPP, într-un tramvai ce circula în zona centrală a Iaşului.

În maşină se aflau soacra, soţia şi copilul colonelului, prima dintre ele fiind rănită. Femeia nu a depus însă plângere penală, militarul fiind absolvit astfel de infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

La locul accidentului, colonelul a fost testat, reieşind o alcoolemie în aerul expirat de 0,58 mg/l. Probele biologice prelevate în seara respectivă au relevat valori ale alcoolului din sânge de 1,35 g‰, respectiv 1,15 g ‰.

Potrivit unui document al SPP, citat de adevarul.ro, în ziua accidentului, Costin a raportat conducerii structurii că, în jurul orei 21.00, deci cu o oră înainte de accident, „se va deplasa cu autoturismul de serviciu pentru realizarea unor activităţi operative”.

Mai multe articole despre:
SPP Eugen Adrian Costin