MENIU

FOTO Colo, vloggerul care a îndemnat la viol, REȚINUT

Vloggerul Colo, reținut de polițiști Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Vloggerul Colo, reținut de polițiști Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Alexandru Bălan, cunoscut drept Colo, vloggerul care a instigat la viol, a fost reținut marți seară, după câteva ore de audieri, a anunțat  Realitatea PLUS.

 

Vloggerul va fi reaudiat miercuri de către procurori după ce marți a fost audiat la secția 9 de Poliție din București, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Alexandru Bălan a fost audiat pentru a da explicații despre filmarea apărută pe internet în urmă cu o săptămână în care spunea explicit ce ar merita fetele minore și instiga la viol și agresiuni fizice.

Vloggerul Colo, urmărit de aproape un milion de oameni pe internet, a provocat la începutul lunii iunie un mare scandal în toată România după ce a instigat la violat și bătut minore.

Alexandru Bălan a spus într-un videoclip, apărut în mediul online, că fetele care se îmbracă provocator ar merita să fie agresate sexual și lovite. Tânărul a folosit cuvinte explicite.

În filmulețul postat pe rețelele sociale, acesta le-a explicat sutelor de mii de copii care îl urmăresc cum ar proceda el cu o adolescentă de 16 ani. În termeni expliciți și extrem de dur, acesta a vorbit despre viol, despre agresiuni sexuale și agresiuni fizice.

Afirmațiile scandaloase ale tânărului au provocat o adevărată revoltă pe internet.

Mai multe asociații pentu apărarea drepturilor femeilor au depus plângeri la poliție împotriva volggerului, la Parchetul General.

Polițiștii din Capitală s-au autosesizat, la rândul lor, și au început verificări. 

După ce clipul a devenit viral, vloggerul a postat un nou video în care și-a cerut scuze. El a spus că de fapt a glumit și că respectă femeile. Colo a mai spus că a creat acel videoclip pentru că asta cerea publicul său. El a adăugat că filmarea este făcută, de fapt, acum mai mulți ani și urmărea să obțină cât mai multe vizualizări.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea