MENIU

COLINDATUL - permis în al doilea județ din România în perioada sărbătorilor de iarnă. REGULI coronavirus pentru colindători

Un alt județ va răsuna de colinde timpul epidemiei de coronavirus. Este vorba de Argeș, unde autoritățile au permis colindatul în perioada sărbătorilor de iarnă. 

 

Autoritățile din Argeș, ca și cele din Gorj, vor permite colindatul în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeș, grupurile de colindători nu pot fi mai mari de şase persoane, a anunțat marți Prefectura Argeș. Colindătorii trebuie să poarte mască şi să respecte distanţarea de cel puțin doi metri.

Autorităţile au mai decis să permită organizarea de pieţe volante, în schimb, terasele care au mai mult de o latură închisă nu vor mai putea funcţiona.

PIEȚE VOLANTE. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş (CJSU) a hotărât să permită organizarea de piețe volante, inclusiv a celor specifice sărbătorilor de iarnă, pe teritoriul județului Argeș. Ca organizatori, autoritățile administrației publice locale sunt direct răspunzătoare de implementarea și respectarea măsurilor dispuse prin Ordinul comun nr.335/4225/2078/1730/2020 din 4 decembrie 2020 pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante în perioada stării de alertă, sub sancțiunea închiderii acestor piețe, potrivit Prefecturii Argeș. 

REGULI COLINDE. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât să permită și desfășurarea manifestărilor tradiționale prilejuite de sărbătorile de iarnă, de tipul colindelor, Steaua, Plugușorul și altele asemenea pe teritoriul județului.

Colindătorii vor respecta  numărul de maxim 6 persoane într-un grup, vor purta obligatoriu mască de protecție și  vor păstra distanța fizică (de minim 2 metri), a decis Comitetul pentru Situații de Urgență.

CONDIȚII FUNCȚIONARE TERASE. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de marți, 15 decembrie, să interzică funcționarea teraselor prevăzute cu mai mult de o latură închisă (cu sau fără tavan), indiferent de materialul din care este confecționată aceasta și de natura materialului (permanent sau retractabil).  

În cazul încălcării de către agenții economici, în mod repetat, a măsurilor stabilite pentru combaterea răspândirii virusului SARS-Cov-2, se vor efectua demersuri, în condițiile legii, pentru retragerea autorizației de funcționare, a mai transmis Prefectura Argeș.

Autoritatile din judetul Gorj au transmis luni, 14 decembrie, precizari privind masurile care trebuie respectate in timpul desfasurarii unor obiceiuri, precum cel al pitarailor (colindetilor), subliniind ca sunt interzise formarea sau circulatia grupurilor mai mari de sase persoane, dar si deplasarea dupa ora 23.00. Participantii trebuie sa poarte masca de protectie, sa isi dezinfecteze mainile si sa respecte distanta de cel putin 1,5 metri unul fata de celalalt.

Citește și Când și cum este permis colindatul. Regulile impuse de autorități. Gestul care este INTERZIS