MENIU

#COLECTIV. Să nu uităm. Slujbă de comemorare pentru victime, în faţa clubului

Doi ani de la Colectiv, o tragedie pe care nu trebuie să o uităm. Astăzi, sute de oameni sunt aşteptaţi să aprindă lumânări şi să depună flori în memoria celor care şi-au găsit sfârşitul în 30 octombrie 2015. În faţa Clubului Colectiv a avut loc şi o slujbă. 

Numele celor decedați în tragicul incendiu de la clubul Colectiv au fost pomenite luni în cadrul slujbei oficiate de episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Aioanei, înconjurat de un sobor de 14 preoți și diaconi, în fața crucii de marmură ridicată în curtea Bisericii 'Sfântul Nicolae' - Broșteni din București.

Alături de episcop, la slujba de pomenire au oficiat: pr. protopop al Sectorului 4, Ion Armași, arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Mântuirii Neamului, preotul paroh al bisericii, Alexandru Nicodim, Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților din cimitirele de stat din Capitală, diac. Andrei Duță ș.a. Corul Seminarului București a dat răspunsurile la slujba parastasului. "Aici, sub streașina Bisericii Nicolae Broșteni, unde Arhiepiscopia Bucureștilor a ridicat acest monument, care ne aduce aminte de chipurile neuitate, pentru sufletele îndurerate care privesc doar o cruce și o dată, înălțăm și noi rugăciuni la împlinirea a doi ani de la tragicul eveniment care s-a întâmplat aproape de această biserică, la clubul Colectiv", a spus episcopul vicar.

El i-a mângâiat pe cei prezenți — rude și prieteni ai celor dispăruți în incendiu — cu speranța în continuarea legăturilor de iubire cu cei decedați.

"Rugăciunilor făcute de familiile celor decedați, de către prietenii și cunoscuții lor, de către slujitorii sfintelor altare de la biserici și mănăstiri, de la catedralele de pe întregul cuprinsului pământ românesc, iată că se adaugă și rugăciunile făcute în această zi, rugăciuni care ne arată că moartea nu este ultimul cuvânt și că mormântul nu înseamnă nicidecum un spațiu al uitării.

Mormântul este doar o ușă, doar o trecere, de la viața trecătoare la viața veșnică. În lumina Bisericii Noastre, cei care au avut aici pe pământ comuniune, legături de iubire — părinții cu fiii lor, prietenii cu prietenii și cunoscuții lor — vor continua această legătură de iubire în împărăția lui Dumnezeu", a mai spus episcopul-vicar.

O rugăciune în memoria celor care și-au pierdut viața în urmă cu doi ani în incendiul de la Colectiv a fost oficiată și la crucea din fața clubului. În urma incendiului de la Colectiv au murit 65 de tineri. Trupa Goodbye to Gravity susținea în club un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului și s-a extins rapid.

Mai multe articole despre:
măsuri guvern club decizii pomenire #colectiv sa nu uitam