MENIU

Coldea a rămas profesor la SNSPA. Ce le predă studenților profesorul inculpat al Statului Paralel?

Generalului negru și-a încheiat colaborarea cu Academia Națională de Informații

Florin Coldea continuă să predea la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, chiar dacă este pus sub acuzare de procurorii anticorupție pentru trafic de influență în justiție. Fostul șef din servicii va merge și în acest an în fața studenților înscriși la programul de master Securitate și Diplomație pentru a preda Instituții române de securitate națională, potrivit Realitatea Plus și Culisele Statului Paralel.

Florin Coldea figurează în continuare ca profesor asociat al SNSPA și va susține aceste cursuri din semestrul al doilea.

Generalul statului paralel a susținut în această toamnă două sesiuni de restanțe și reexaminări, prin intermediul unei platforme online. Examenul susținut la disciplina lui Florian Coldea a constat într-un eseu. El a început colaborarea cu SNSPA din toamna lui 2020, și l-a înlocuit la catedră pe profesorul universitar doctor Mihai Ionescu, general și istoric, în cadrul Departamentului de studii europene, potrivit Realitatea Plus.

Din 2018, Coldea a devenit profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, unde preda cursuri de „Intelligence şi decizie politică”.

SNSPA a finanțat tipărirea unei cărți pentru Florian Coldea. Tentaculele generalilor au ajuns în Educație: ce urmărește rețeaua


La câteva zile de la începutul anchetei de la DNA, Florian Coldea a anunțat printr-un comunicat de presă că nu mai predă la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul, unde era profesor din 2017. Generalul în rezervă a decis să-și suspende raporturile de lucru și să intre în concediu fără plată. În plus, conducerea academiei a decis ca din acest an universitară să scoată din programă disciplina predată de Coldea, astfel a fost modificat planul de învățământ.