MENIU

Codul roșu de caniculă lovește ITALIA. Orașe în care trăiesc sute de mii de români, aflate sub avertizare

Albia secată a fluviului Pad în 2022 (Italia - Profimedia)

Italia se pregătește pentru un nou sfârșit de săptămână canicular. Din 27 de orașe monitorizate de Ministerul Sănătății din peninsulă, în 14 dintre ele a fost declarat încă de azi cod roşu de caniculă, iar în weekend valul de căldură se va extinde.

Din 27 de oraşe monitorizate de Ministerul Sănătăţii din peninsulă, în 17 dintre ele mâine va fi cod roşu. Printre acestea se află şi Roma, Bari, Bologna, Bolzano, Florenţa, Palermo, Pescara, Trieste şi Verona, potrivit Radio România Actualități.

Din cauza căldurii mari care afectează regiunea Veneto, până la sfârşitul zilei de 19 iulie, Centrul funcţional de protecţie civilă al regiunii a declarat stare de alarmă climatică pentru disconfort fizic în zonele de coastă, de câmpie continentală, de podiş şi de munte.

În aceste zile şi nopţi toride a crescut cu 20% şi numărul pacienţilor internaţi în secţiile de urgenţă ale spitalelor din cauza căldurii. Insula Sicilia continuă, în schimb, să se confrunte cu lipsa apei, în numeroase localităţi, autorităţile fiind nevoite să raţionalizeze apa potabilă.

Turiştilor aflaţi în vacanţă li se recomandă, totodată, să evite să bea apa de la go-bine sau de la cişmele şi fântânile de pe străzi.

Mai multe articole despre:
cod rosu canicula italia atentionare romani