MENIU

Codogno, orașul cu prima infecție cu COVID-19 din Italia, nu a mai raportat niciun caz nou

Un oras din Italia iese de sub incidenta masurilor de izolare

În Codogno, orașul care a raportat prima infecție din Italia cu noul coronavirus nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de infectar, semn că măurile impuse de autorități încep să producă efecte. Orașul, aflat în apropiere de Lodi, a fost închis începând din 21 februarie, informează Hot News. 

În ciuda situației îmbucurătoare din Codongo, consilierul pentru sănătate din Lombardia, Giulio Gallera, a scris întrun mesaj postat pe contul său de Facebook: „Numerele nu trebuie privite zi de zi. Trebuie să mai rezistăm și să fim și mai riguroși în respectarea regulilor. Chiar și cele mai întunecate nopți au un răsărit frumos”.

Mesajul său vine în contextul în care, în Lombardia, regiunea cea mai afectată de infectarea cu COVID-19 din Italia, numărul de infecții a crescut la 30.703, iar tendința de creștere a spitalizărilor a continuat.

Bărbatul din Codogno pe care medicii îl consideră ca fiind pacientul cu numărul 1 infectat cu noul coronavirus în Italia a fost externat din spital, după ce timp de o lună s-a aflat în stare gravă. În vârstă de 38 de ani, bărbatul a stat timp de 18 zile la Terapie Intensivă, conectat la aparate care îl ajutau să respire.
 
Imediat după externare, acesta a povestit că unul dintre „cele mai simple şi frumoase lucruri” este „să respiri de unul singur”, lucru pe care l-a realizat după ce nu a mai avut nevoie de ajutorul aparatelor pentru a respira.
 
Bărbatul locuieşte într-un orăşel din regiunea Lombardia și şi-a pierdut tatăl din cauza noului coronavirus. În schimb, șoţia sa, care este însărcinată, s-a vindecat de Covid-19.
 
Mai multe articole despre:
coronavirus italia codogno covid-19 italia