MENIU

Cod roșu de caniculă. Restricții de circulație. Care sunt drumurile afectate HARTA de la CNAIR

Canicula dă peste cap traficul rutier. Foto/Arhivă

Codul roșu de caniculă dă peste cap traficul rutier, CNAIR anunțând introducerea de restricții pe mai multe drumuri și șosele naționale.

Codul roșu de caniculă din weekend a convins Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să impună restricții de circulație valabile în perioada 13.07 - 14.07.2024 pe autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale. CNAIR a dat detalii și despre continuarea defrișărilor de pe Valea Oltului.

Sâmbătă și duminică, 14 iulie, în intervalul orar 10.00 - 20.00, se vor institui restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme (38 – 39 grade Celsius) – (COD ROȘU) pentru Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova.

Astfel, potrivit noilor avertizări meteorologice emise de către ANM, în perioada 13.07. - 14.07.2024 (sâmbătă și duminică) intervalul orar 10:00 – 20:00, autovehiculele cu MTMA ≥7,5 t nu vor putea circula în acest weekend pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș - Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

Exceptate de la aceste restricții sunt:

 

  • transporturile de persoane
  • transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală
  • vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
  • transporturi funerare
  • transporturi poștale
  • transporturi de echipamente de prim ajutor
  • transporturi pentru distribuire de carburanți
  • transporturi de mărfuri sub temperatură controlată
  • transporturi pentru tractări vehicule avariate
  • transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate
  • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării
  • transporturi apă îmbuteliată
  • transporturi produse provenite din exploatări agricole
  • transporturi militare implicate în exerciții multinaționale
 

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate atât utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Cea mai extinsă avertizare COD ROȘU de CANICULĂ din istoria ANM: weekend cu temperaturi resimțite de 50 de grade! De luni, noi valori extreme - prognoza completă

În funcție de evoluția condițiilor meteorologice, restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite.

Defrișările continuă pe Valea Oltului

 

Vineri, 12 iulie, continuă defrișările care au dus la închiderea traficului pe Valea Oltului, în scopul construirii autostrăzii Sibiu - Pitești.

„Ziua 5: Defrișarea a început conform programului la ora 06:00! Chiar dacă noaptea trecută a plouat în zonă, echipele de muncitori și utilajele nu întâmpină dificultăți în derularea lucrărilor. Și astăzi sunt îndepărtați arbori de pe versant pentru asigurarea traseelor necesare efectuării de studii geotehnice pentru eliberarea amplasamentelor pentru viitoarea autostradă Sibiu - Pitești. În continuare, aceste lucrări provoacă destabilizarea unor mase de rocă, pământ și lemn care ajung pe partea carosabilă a DN7 (Boița - Lazaret)”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

nformaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și se pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de Facebook https://www.facebook.com/cnadnr/. 

Mai multe articole despre:
cod rosu canicula restrictii rutiere