MENIU

Cod roșu de caniculă pentru a șaptea zi consecutiv! Directorul ANM, Elena Mateescu: va fi cea mai călduroasă vară din istorie

Cod roșu de caniculă pentru a șaptea zi consecutiv! Directorul ANM, Elena Mateescu: va fi cea mai călduroasă vară din istorie

Este cod roșu de caniculă pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius la umbră, avertizează meteorologii. Vizate de căldura extremă sunt aproape toate județele din țară. Directorul ANM, Elena Mateescu, susține că va fi cea mai călduroasă vară din istorie. 

„Săptămâna va debuta în continuare cu val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat. Astăzi pentru județele Timiși și Arad, o amertizare meteorologică de cod roșu, de asemenea și mâine. Vorbim de temperaturi la nivelul maximelor în aceste județe de 38 de grade, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, având în vedere și valorile indicelui temperatură umezeală, peste 80 de unități, minime de asemenea deosebit de ridicate, 18-23 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

În restul țării vorbim de zone sub cod portocaliu și cod galben, pentru că la scara întregii țări, temperaturile se vor situa între 33 până la 38 de grade Celsius. Așadar, o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit și cu siguranță până la finalul lunii august, vom vorbi în continuare de o vreme deosebit de caldă caniculară, vara 2024, să aibă toate șansele să fie cea mai călduroasă vară din istorie”, a spus Elena Mateescu, la Realitatea PLUS.

Prognoza meteo pe două săptămâni: canicula, stinsă de ploi de vară. Cum va fi vremea până pe 2 septembrie

Mai multe articole despre:
canicula vara elena mateescu anm