MENIU

Cod roșu de CANICULĂ în tramvaiele din București. Temperaturile se apropie de 50 de grade, aerul este irespirabil - VIDEO

Bătaie de joc la adresa bucureștenilor. În condițiile în care afară sunt temperaturi sufocante, multe dintre mijloacele de transport în comun nu sunt dotate cu aer condiționat. Astfel călătorii sunt nevoiți să suporte temperaturi care ajung și la 50 de grade. 

Capitala se topește sub valul de caniculă. Iar în aceste condiții, în continuare circulă foarte multe mijloace de transport în comun care fie nu au instalații de aer condiționat, fie nu sunt folosite. Oamenii deschid geamurile, însă degeaba. Aerul este unul irespirabil.

În aceste condiții, nu este de mirare că la o temperatură de 40 de grade la exterior, într-un astfel de mijloc de transport termometrele pot indica până la 45 de grade. Oamenii se adaptează cum pot.

Pe de altă parte, un număr record de pacienți au ajuns la urgențe din cauza caniculei. Problemele sunt agravate și de faptul că mulți oameni par să nu ia în considerare recomandarea medicilor de a nu ieși din casă la orele de vârf, să se hidrateze foarte bine și să se îmbrace cu haine deschise la culoare.