MENIU

COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii în judeţele Vaslui şi Bârlad

Bazinul hidrografic al râului Tutova din județul Vaslui se află sub COD PORTOCALIU portocaliu de inundații, până luni la ora 13:00, în urma precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, conform unei avertizări publicate pe site-ul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA). De asemenea, s-a emis o avertizare COD GALBEN de inundaţii pe diferite sectore ale râului Tutova, în judeţele Bârlad şi Vaslui. 

UPDATE. Astăzi, 17 octombrie, INHGA a emis o avertizare COD GALBEN de inundaţii pe râul Tutova – aval S.H. Rădeni – amonte acumularea Cuibul Vulturilor şi Bârlad sector S.H. Negreşti – S.H. Vaslui, judeţul Vaslui. Codul este valabil de la ora 09:00 până la ora 19:00.

În intervalul 17.10.2016 ora 09:00 – 17.10.2016 ora 13:00, râul Tutova – sector aferent S.H. Puieşti, judeţul Vaslui, este sub COD PORTOCALIU de inundaţii.

Astfel, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior, se pot produce creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

În această zonă hidrologii au prognozat scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se vor produce în continuare creșteri de debite și niveluri cu depășirea Cotelor de inundație în bazinul hidrografic al râului Tutova, pe sectorul S.H. Rădeni — amonte Ac. Cuibul Vulturilor, județul Vaslui", precizează hidrologii.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologică. Specialiștii solicită urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră".

Mai multe articole despre:
inundaţii cod portocaliu