Codul galben a făcut ravagii. Panouri luate de vânt pe A2. Copaci căzuți și mașini avariate. FOTO
A fost cod galben de vânt puternic în peste jumătate din țară și asta se vede deja pe drumuri. Pe Autostrada Soarelui mai multe panouri au fost luate pe sus vineri seară, iar în Capitală vântul a rupt mai mulți copaci, care au căzut pe mașini. Probleme au fost și în Timișoara, unde rafalele de vânt puternice au distrus locuințe, stâlpi de curent și au dus la blocarea unei șosele.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat că vineri, între orele 16.00-20.30, au fost gestionate 50 de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo din Bucureşti şi Ilfov, 44 dintre acestea fiind în Bucureşti şi şase în Ilfov.
I" width="500" height="332" layout="responsive">
Astfel, au fost avariate zece autoturisme. Din cauza vântului, au căzut 12 copaci, au fost desprinse 19 table, opt cabluri rupte, patru stâlpi căzuţi şi şapte panouri publicitare desprinse.
Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost blocată timp de 70 de minute, din cauza unei defecţiuni tehnică, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB) pe Twitter.
De asemenea, pe Bulevardul Basarabia, după staţia Piaţa Hurmuzachi, sens Piaţa Sf. Vineri, tramvaiele liniilor 40 şi 56 au fost blocate, din cauza unui copac înclinat spre carosabil.
Pe Şoseaua Progresului, în staţia Spătarul Preda, sens Piaţa Danny Huwe, tramvaiele liniilor 10, 11, 25 şi 47 au stat blocate 20 minute, în intervalul orar 20:10 - 20:30, din cauza unui cablu căzut pe reţea.
Pe Bulevardul Mărești din București, circulația rutieră a fost parțial blocată din cauza unui copac care a căzut peste liniile tramvaiului 41.
Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a afirmat că un copac a căzut peste șinele de tramvai și că s-a intervenit pentru eliberarea șoselei și a liniei.
Viscolul a lovit la Craiova
Copaci puși la pământ, un balcon desprins, străzi acoperite de un strat generos de zăpadă, circulație blocată la Pielești după ce un tir a derapat, aceasta era situația din Craiova și din județul Dolj, vineri seara, scrie Realitateadecraiova.net.
Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, în cazul copacilor căzuți pe carosabil, în Craiova, nu au fost înregistrate pagube materiale.
Referitor la balconul care a fost desprins din cauza vântului puternic, acesta era confecționat din lemn, fiind foarte vechi. Nici în acest caz nu au fost înregistrate pagube, au transmis reprezentanții ISU Dolj.
În ceea ce privește străzile din Craiova, șoferii acuză faptul că inclusiv pe arterele principale se circula greu, semn că nu se acționează cu niciun utilaj.
Nici în județ situația nu este una mai bună, viscolul fiind marea problemă a șoferilor întrucât vizibilitatea este redusă.
În zona localității Pielești, a fost circulația blocată aproximativ 30 de minute după ce un tir a derapat într-o curbă, potrivit IPJ Dolj, nefiind înregistrate victime.
Pentru județul Dolj, cdul galben de vânt puternic a fost prelungit până sâmbătă dimineața la ora 5.00.
Probleme și în Timișoara
Și în Timișoara, vântul a făcut ravagii. Incendii pornite de la coșurile caselor, copaci căzuți, acoperișuri smulse. Rafalele de vânt puternice au distrus locuințe, stâlpi de curent și au dus la blocarea unei șosele, scrie realitateadetimis.net.
Încă de la ora 21,00 s-au semnalat primele incidente. DSinc cauza vântului puternic flăcările au izbucnit pea acoperișurile unor case din Urseni, Sânandrei, Timișoara (strada Bârsei)și Șag. După care pompierii au fost chemați să intervină pe strada Gheorghe Lazăr, un de o tablă stătea să se prănușească în stradă.
Incendiile la coțurile de fum au continuat, fiind semnalate la Ghilad și Carani.
“ Ca urmare a avertizării de fenomene meteo periculoase Cod Galben de vânt, valabil până mâine la ora 16, la nivelul ISU Timiş a fost activată grupa operativă la sediul inspectoratului.
Până în acest moment, au fost multiple solicitări la incendii coșuri de fum şi degajări copaci căzuți şi elemente de construcție cu pericol de cădere.
Personalul din cadrul inspectoratului a fost alertat şi tehnica de intervenție este pregătită pentru a interveni în orice moment.
Recomandăm cetățenilor să rămână în locuințe şi să evite deplasarea pe afară pentru a evita orice pericol. De asemenea, în cazul unui incendiu, anunţaţi evenimentul la numărul unic de urgență 112, întrerupeţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale şi aşteptaţi sosirea echipajelor de intervenție.” transmit reprezentanții ISU Timiș.
Pompeirii au mai intervenit pentru a degaja șoseaua dintre Cărpiniș și Iecea Mică, unde un plop căzut a blocat circulația, în cazul unor copaci căzuți peste firele de curent dar și pentru a da jos un acoperiș al unei hale, parțial smuls de vânt.
Vântul a creat și alte necazuri, Un acoperis alș unei care din Saravale a fost smuls și aruncat peste firele de curent, iar un tranformator a luat foc. Intre Tomanic și Sanicolaul Mare un pom a căzut peste un autoturism
Codul galben de vânt, ninsori viscolite și lapoviță este valabil până sâmbătă, 23 februarie la ora 16:00.
Acoperișuri luate de vânt la Câmpulung! Mai multe mașini avariate
Vântul puternic a smuls acoperișuri în diferite zone ale orașului Câmpulung. Au fost avariate mai multe mașini parcate, scrie realitateadearges.net.
Vremea severă face ravagii în județul Argeș. Două acoperișuri au fost luate de vânt, vineri seara, la Câmpulung.
Pompierii argeșeni au intervenit pe străzile Constantinescu și Poenaru Bordea din localitate pentru a înlătura acoperișurile căzute. Au fost avariate patru autoturisme.