MENIU

Cocoșați, obezi și cu ochii înroșiți! Studiul care ne avertizează cum riscă să arate în anul 2100 cei care lucrează de acasă

Foto: LadBible

Cercetătorii au creat un model care arată cum ar putea arăta oamenii după ani și ani de lucrat zilnic la birou sau de acasă - și nu este o priveliște frumoasă.

Cercetările au arătat că, deși munca de acasă este noua normalitate, mulți dintre noi nu au creat încă o zonă de lucru special amenajată, unii oameni lucrând de pe canapele sau chiar din paturile lor. Și astfel este timpul să o cunoaștem pe Anna - ea a fost creată de cercetătorii de la Furniture at Work pentru a ne demonstra cum riscă să arate noii angajați în câteva decenii.

Biata Anna are ochi întunecați și umflați, iar mâinile ei au devenit asemănătoare unor gheare.

Cercetării de la Universitatea din Leeds au descoperit că o treime dintre oamenii care lucrează de acasă în Marea Britanie nu au un spațiu de lucru dedicat, ceea ce ar putea duce la probleme în timp, scrie LadBible. Furniture at Work a explicat: „Anna prezintă multe efecte fizice din cauza utilizării consecvente a tehnologiei, a expunerii la ecran și a posturii proaste.”

Anna și-a format un spate cocoșat lucrând din patul ei, în timp ce ochii ei sunt înroșiți de atâta privit în ecran toată ziua. De asemenea, s-a îngrășat și are un sistem imunitar slăbit din cauza aerului proaspăt insuficient și a lipsei exercițiilor fizice.

Experții îi îndeamnă pe cei care lucrează de acasă să pună în aplicare unele măsuri pentru a se menține sănătoși și pentru a evita să ajungă să arate ca Anna.

Brian Clark, fondatorul United Medical Education, a declarat: „Lucrătorii de la distanță ar trebui să facă pauze regulate pentru a-și întinde și a mișca corpul pentru a evita durerile de spate și de gât”.

De asemenea, el sfătuiește configurarea unui spațiu de lucru adecvat pentru a-l folosi atunci când lucrezi de acasă.

Mai multe articole despre:
munca de acasa angajati sanatate boala