MENIU

Coaliția caută resurse pentru a micşora impozitarea muncii. Ciolacu: Nu putem vorbi despre un viitor dacă nu intervenim în zona de natalitate

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-a declarat convins că actuala Coaliţie va găsi resurse pentru a micşora impozitarea muncii, fiind deduse din venituri plăţile pentru şcolarizare, creşe şi spitale, "astfel încât să dezvoltăm în continuare această societate".

"Chiar ieri (luni - n.r.) am hotărât, prin amendamentele pe care le aducem la ordonanţa 119, să venim cu 0,68 de lei pentru toate familiile care au în întreţinere trei copii sau pentru familiile monoparentale. Deja există o evidenţă a acestei coaliţii îndreptate către familie şi către susţinerea familiilor pentru a avea copii, indiferent că s-au schimbat priorităţile tinerilor. Întâi ei doresc să îşi întemeieze o carieră, pe urmă doresc o familie şi cam pe ultimul plan vin să aibă copii. Sunt ferm convins că vom găsi resursele şi de a micşora impozitarea muncii, astfel încât în zona de deductibilităţi pe venituri să putem prinde şi plăţile pentru şcolarizare, creşe, spitale, astfel încât să dezvoltăm în continuare această societate", a declarat Ciolacu, la Palatul Victoria, cu prilejul semnării ordinului comun privind aprobarea Normelor de aplicare a "Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii".

Cu acest prilej, liderul PSD a precizat că în statele dezvoltate există "o scădere drastică" a natalităţii, chiar dacă la nivel mondial populaţia a ajuns la 8 miliarde.

"Nu putem vorbi despre un viitor şi despre o dezvoltare sustenabilă, dacă nu intervenim în zona de natalitate. Pe lângă programele pe care le-a lansat doamna ministru Gabriela Firea acum câteva săptămâni, vine cu un nou program. Este evident că ne vom implica în continuare", a subliniat social-democratul.

Mai multe articole despre:
ciolacu psd impozit munca