MENIU

CNA a respins prelungirea licenței Realitatea TV și a aprobat modificarea licenței Realitatea Plus

Realitatea TV, în fața unei decizii cruciale

Consiliul Național al Audiovizualului a respins azi cererea de prelungire a licenței postului Realitatea Tv, care expiră mâine. 5 membri CNA au votat împotriva prelungirii, patru s-au pronunțat pentru, un membru CNA s-a abținut, iar cel de-al 11-lea a lipsit de la ședința de azi.

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru prelungirea licenței, în timp ce Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu au fost împotrivă.

Orsolya Borsos n-a votat nici pentru și nici împotrivă, argumentând că din punctul său de vedere, nu era necesar un vot, ci trebuia doar ca forul să „ia la cunoștință” că postul nu a îndeplinit condițiile privind solicitarea de prelungire a licenței.

Alți membri au considerat că CNA nu ar trebui să se substituie unei instanțe (televiziunea este în insolvență și un nou termen este stabilit pentru ianuarie 2020).

Ulterior, Consiliul a aprobat cererea S.C. Geopol Internaţional SRL Bucureşti de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus din Bucureşti.

Referitor la difuzare, directorul editorial al postului Realitatea TV Edward Pastia a menţionat că au fost "discuţii finalizate cu cabliştii". El a adăugat că, faţă de Realitatea TV, pe Realitatea Plus "este în mare parte aceeaşi grilă".


"Realitatea Plus nu va putea înlocui niciodată Realitatea. Din punctul nostru de vedere, chestiunea nu este încheiată", a punctat Pastia.

Cererea de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus, a fost aprobată în unanimitate de cei zece membri CNA prezenţi la şedinţă.

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv realitatea plus