MENIU

Clujul bate din nou recordul la înghesuială pe metru pătrat la prețuri exorbitante. Garsoniere de numai 11 mp, de vânzare pentru „doar” 40.000 de euro

Clujul bate din nou recordul la înghesuială pe metru pătrat. Foto: olx

Într-o perioadă în care prețurile imobiliarelor cresc vertiginos, Clujul își reafirmă statutul de capitală a aglomerației urbane, stabilind noi recorduri în ceea ce privește prețurile locuințelor. Ofertele de garsoniere, unele dintre ele măsurând nu mai mult de 11 metri pătrați, se vând la prețuri care par să sfideze logica – „doar” 40.000 de euro pentru un spațiu atât de restrâns. Această situație reflectă nu doar cererea crescută de locuințe în oraș, ci și dorința locuitorilor de a accesa un stil de viață urban, indiferent de costurile exorbitante implicate. 

O scurtă privire asupra ofertelor imobiliare din capitala Transilvaniei ne arată cum garsonierele din Gheorgheni și Mănăștur, situate în blocuri pentru nefamiliști, fără balcon și având o suprafață de doar 11 metri pătrați, sunt disponibile spre vânzare la prețuri aproximative de 40 de mii de euro.

O astfel de garsonieră, într-un bloc din Gheorgheni, proaspăt renovată, costă 39.990 euro. Spre deosebire de majoritatea acestui fel de oferte, aceasta e scoasă la vânzare chiar de proprietar și nu de agenții imobiliare. Între avantajele achiziției, listează proprietarul, este ”estetică superioară”: ”cel mai estetic bloc de garsoniere de 11 mp din Cluj-Napoca”, susține aceasta.

O altă ofertă, ceva mai îndrăzneață, propune prețul de 48.000 de euro pentru aceiași 11 metri pătrați. Mai mult, proprietarul care cere această sumă consideră că cei 11 mp alcătuiesc o „garsonieră spațioasă”. 

„Vând garsonieră spațioasă de 11 mp, situată pe Strada Albac din Cluj-Napoca.

Garsoniera este perfectă pentru o persoană singură sau un cuplu, fiind dotată cu tot ce este necesar: mașină de spălat, cuptor cu microunde, plita electrica și TV.

Locația ideală:

Aproape de Iulius Mall: Ideală pentru cei care doresc să fie aproape de magazine, restaurante și cinematografe.
Lângă baza sportivă Gheorgheni: Perfectă pentru cei pasionați de sport.
Zonă liniștită cu mult spațiu verde: Bucură-te de liniște și relaxare, departe de agitația orașului.
Acces facil la mijloacele de transport: Ajunge rapid și ușor oriunde în Cluj-Napoca.
Preț: 48.000 de euro”, spune anunțul de pe un site de profil.