MENIU

Clopoțelul sună a dezastru! Mii de școli fără autorizații

Clopoțelul sună și în acest an a pagubă. Multe dintre școli sunt în continuare nesigure, pentru că nu au autorizații de funcționare, iar altele rămân tot fără canalizare și cu veceul în fundul curții. Primarii încearcă să mai cârpească pe ici pe colo, dar au început renovările pe ultima sută de metri. Așa că elevii vor fi nevoiți să învețe fie printre schele fie la alte școli din apropiere.

Situație disperată la început de an școlar! Unități fără autorizație

În unele unități de învățământ din județul Gorj condițiile sunt ca în Evul Mediu. Elevii sunt puși în pericol zi de zi deoarece școlile în care învață nu au autorizații pentru securitate la incendiu sau avize de funcționare.

„Instituția noastră duce o muncă de mai mulți ani pentru punerea în legalitate a unității școlare. Vorbim despre aviz de securitate la incendiu care se emite în faza de proiect. Urmând ca la finalizarea lucrărilor să fie emise avizele dacă au securitate la incendiu.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj - Florin Chisim.

„Aproximativ 10 unități de învățământ nu dețin autorizație de la DSP. Motive diverse...nu sunt racordate la apă, au wc separat de corpul principal...”, a completat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj - Daiana Militari.

Într-o altă comună, situația este și mai gravă. Elevii sunt nevoiți să își facă nevoile în fundul curții, indiferent de anotimp.

„Nu prea ne ajută nici terenul, forma cum este făcută construcția ca să avem o toaletă în apropiere.”, a mărturisit primarul comunei Văgiulești -Constantin Pîrjol.

O altă problemă este aceea că școala va începe şi anul acesta în plin şantier în multe localități. Renovările au început pe ultima sută de metri. Așa că elevii vor fi nevoiți să învețe fie printre schele fie la alte școli din apropiere.