MENIU

Clipe decisive pe frontul din Ucraina, la Severodonețk - PUTIN vrea capturarea Lugansk înainte de 26 iunie

Clipe decisive pe frontul din Ucraina, la Severodonețk Foto: Unian.net

Armata lui Putin are un nou termen limită pentru cucerirea Lugansk din Donbas. Bătălii decisive au loc lângă Severodonețk între forțele armate ucrainene și invadatorii ruși în aceste zile. 

Ministerul ucrainean al Apărării anunță că armata rusă are termen de cucerire a regiunii Lugansk 26 iunie și că luptele de lângă Severodonețk sunt foarte dificile. Autoritățile ucrainene recunosc că rușii au în acest moment un avantaj privind armamentul.

Bătăliile ce continua pentru apărarea Severodonețk sunt foarte grele, pentru că rușșii plănuiesc să cucerească întreaga regiune Lugansk înainte de 26 iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al Apărării Anna Malyar.

„Acum, fără exagerare, luptele decisive continuă în regiunea Severodonetsk. Și planurile inamicului sunt să ajungă la granițele regiunii Lugansk până la aproximativ 26 iunie. Acum, armata rusă și-a aruncat practic toate forțele și mijloacele pentru a asalta așezările din jur”, a declarat Malyar și a adăugat că rușii încearcă să spargă apărarea ucraineană din regiune și să încercuiască gruparea care apără Lisihansk și Severodonețk.

„Inamicul are un avantaj în armament, așa că situația este extrem de complicată și, acum, aceste bătălii decisive sunt la intensitate maximă”, a mai subliniat ministrul adjunct ucrainean al Apărării, potrivit Unian.net.

După cum a raportat UNIAN, Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, din 20 iunie, în direcția Severodonețk, rușii au bombardat zonele așezărilor Lisihansk, Sirotine, Voronovo, Borovskoye, Belaya Gora, Ustinovka, Mirnaya Dolina, Toshkovka de la loviturile de artilerie cu tunuri și rachete, a lansat lovituri aeriene cu avioane Su-25 lângă Belaya Gora și Mirnaya Dolina.

Luptele continuă pe frontul de est pentru a stabili controlul deplin asupra Severodonețk.

Ucraina a anunţat luni că a pierdut controlul asupra localităţii Metiolkine, sat de la periferia Severodoneţk, în estul ţării, oraş-cheie pe care forţele ruse încearcă de mai multe săptămâni să-l cucerească.

„Din nefericire, nu mai controlăm Metiolkine", a declarat guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Haidai, într-un comunicat difuzat pe reţelele sociale, informează AFP.