MENIU

Clipe cumplite pentru un copil de patru ani. Băiatul a căzut într-un canal neacoperit aflat în parc

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău a inițiat un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce, duminică, un copil de 4 ani a căzut într-un canal neacoperit, adânc de aproximativ 6 metri, într-un parc din municipiul Buzău. Incidentul a avut loc în timp ce micuțul se juca sub supravegherea părinților.

Cum s-a întâmplat totul

Conform declarațiilor IPJ Buzău, pe 21 iulie, polițiștii au fost alertați în legătură cu un copil care a căzut într-un canal deschis în parc.

Investigațiile preliminare au dezvăluit că minorul, în vârstă de 4 ani, se afla la joacă în prezența părinților săi atunci când a căzut în canalul neacoperit. Echipajele medicale au evaluat imediat starea copilului și i-au acordat îngrijiri de specialitate. IPJ Buzău a transmis pentru AGERPRES că s-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și că polițiștii continuă cercetările pentru a elucida toate circumstanțele incidentului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a precizat că băiatul, conștient, a fost extras din canalul adânc de 6 metri și cu un diametru de 70 de centimetri. Minorul a suferit un traumatism la membrul superior stâng și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Buzău de către o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Urmările incidentului

Ancheta deschisă de IPJ Buzău va stabili condițiile exacte în care a avut loc accidentul și cine se face responsabil pentru lăsarea canalului neacoperit, periclitând astfel siguranța publică. Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la măsurile de siguranță din parcuri și alte spații publice, autoritățile locale fiind presate să ia măsuri pentru a preveni astfel de accidente pe viitor.

Incidentul a stârnit îngrijorare și indignare în rândul comunității locale, mulți locuitori cerând autorităților să verifice și să securizeze toate zonele periculoase din parcuri și alte spații publice pentru a evita tragedii similare.