MENIU

Claudiu Năsui, primele explicații după postarea care are legătură cu simpatizanți legionari si AUR

Claudiu Nasui, deputat USR

Deputatul USR Cristian Seidelr a explicat, în premieră la Realitatea Plus, cum a ajuns colegul său de partid Claudiu Năsui să posteze pe pagina de Facebook un mesaj controversat, care face trimitere către simpatizanți ai mișcării legionare și ai AUR. Seidler a calificat incidentul drept o gafă de comunicare.

"Am reușit să vorbesc cu Claudiu Năsui și mi-a spus că textul în sine, mesajul legat de pierderea libert[ții din cauza principiilor au fost cele care i-au atras atenția. Nu știa că autorul și pagina de unde a fost luat textul au legături cu mișcarea legionară, dar este între-adevăr o gafă de comunicare," a declarat Cristian Seidler, într-o ediție specială, la Realitatea Plus.

Claudiu Năsui a provocat un mic scandal în spațiul virtual după ce, în ajunul Crăciunului, a publicat un text din literatura concentraționară, difuzat de pagina "Sfinții Închisorilor", cunoscută pentru promovarea unor idei și exponenți ai mișcării legionare.
 
Deputatul USR a fost criticat de numeroși simpatizanți, care i-au reproșat că postarea sa pare să se adreseze mai degrabă susținătorilor AUR, care sunt activi chiar pe pagina de unde Năsui a preluat textul.
 
Pagina "Sfintii Închisorilor", de unde Claudiu Năsui a preluat un pasaj din cartea "Mărturisiri din mlaștina disperării", este fondată și administrată de Fundația Neamunit, care în ultima vreme a transmis și mesaje antivaccinare sau antirestricții.