MENIU

Ciuperci umplute de post. Preparatul savuros care îți va delecta simțurile fără să simți restricții alimentare

Zilele postului, cu restricțiile sale alimentare, pot  fi trecute cu brio dacă avem niște reșete de preparate savuroase, spun gospodinele istețe. Ciupercile umplute de post sunt gustoase, sățioase, și se fac foarte ușor acasă doar cu câteva ingrediente.

Iată cum să îți delectezi simțurile și în același timp să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare delicioasă.

Pentru ciupercile umplute de post avem nevoie de 12 ciuperci mari, de preferat champignon, 2 linguri de morcov ras, 1 ceapă, 1 ardei kapia sau 1 ardei gras, 2 căței de usturoi, jumătate de legătură de pătrunjel, ulei de floarea-soarelui, sare, piper măcinat și un vârf de cuțit de boia.

La început pregătim legumele. Le spălăm, le curățăm de coajă, semințe și cotoare și le lăsăm la scurs. Apoi le tăiem mărunt, timp în care punem cuptorul la încins. Punem 3 linguri de ulei într-o tigaie, iar când uleiul se încinge punem ceapa împreună cu morcovul și ardeiul la călit ușor.  După aceea condimentăm cu sare, piper și boia după gust.

Amestecăm și le perpelim la foc mic timp de 5 minute, după care adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul. Când este gata, luăm umplutura din tigaie de pe foc și o lăsăm la răcit. Apoi trecem la ciuperci, din care păstrăm doar pălăriile scobite ușor, și le umplem cu compoziția din tigaie. Le așezăm apoi, una câte una într-o tavă întinsă. Punem tava în cuptor și o lăsăm timp de 20 de minute până când ciupercile devin moi și zemoase. La final, le scoatem și le lăsăm la răcit. Preparatul delicios este gata de savurat!

Ciupercile umplute de post vor surprinde prin gustul lor deosebit, sunt sățioase și au avantajul de a se prepara foarte ușor.