MENIU

Ciucă și Ciolacu au avut o discuție față în față, pe fondul tensiunilor recente din coaliție. Ce au stabilit cei doi lideri

Ciucă și Ciolacu au avut o discuție față în față, pe fondul tensiunilor recente din coaliție

Tensiunile au izbucnit dupa congresul PSD de sambata, iar spatiul public au fost inundat de zvonuri conform cărora coalitia se clatina. In acest context, liderul PNL, Nicolae Ciuca, a avut o discutie cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, în încercarea de a preveni escaladarea tensiunilor.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat luni seară că, în opinia sa, coaliția de guvernare ar trebui să continue, în ciuda atacurilor recente dintre liderii PSD și PNL. El a menționat că a avut o întâlnire privată cu premierul Marcel Ciolacu după Congresul PSD de sâmbăta trecută.

„Odata la ceva timp cand are timp o activitate politica vedem ca este pusa in valoare relatia din interiorul coalitiei, ca atare ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca indiferent de ceea ce se intampla in interiorul coalitiei datoria noastra este sa continuam guvernarea”, a spus liderul PNL într-un interviu tv.

„Toata aceasta retorica a inceput sambata trecuta cand ne asteptam cu totul altceva de la congresul PSD. Din pacate, am vazut ca tema centrala a Congresului a fost legata de cum sa-si atace partenerul de coalitiei”, a adaugat Ciucă.

Ciolacu dă asigurări că nu ia în calcul majorarea taxelor. Ce mesaj le-a transmis patronatelor?

 „Din punctul meu de vedere ar fi foarte simplu sa intram intr-o spirala a acestor replici care pana la urma nu ajuta la nimic, nu ajuta pe nimeni, oamenii care au asteptari de la noi nu stiu ce sa mai inteleaga, le vorbim de probleme la granita, probleme economice si pe urma ducem totul in derizoriu prin anumite jigniri si cuvinte nepotrivite legate de formatiunea politica, de lideri, nu asta asteapta oamenii de la noi. Nu începurăm noi.

Va pot spune ceea ce am facut si voi face eu legat de continuarea demersului de responsabilitate fata de actul de guvernare, impreuna cu ministrii PNL, pentru ca indiferent ce se va intampla, PNL nu va dezerta de la guvernare si daca in urma acestor atacuri se poate deslusi ceva este ca daca nu le mai convine de PNL la guvernare sa-si asuma barbateste, sa ne spuna si stim ce avem de facut, altfel sa-si pastreze linia de onestitate si decenta.

Eu îmi doresc să nu se rupa coalitia. PNL nu va dezerta de la guvernare. O sa avem BPN pe 29 sa discutam aceasta situatie creata si in functie de argumentele fiecaruia se va lua o decizie. Va trebui sa luam o decizie cat se poate de inteleapta”, a mai spus Nicolae Ciucă.
 
Mai multe articole despre:
psd pnl nicolae ciuca marcel ciolacu coalitie