MENIU

Cîțu: Programul IMM Invest va fi imbunătățit printr-o OUG, în ședința de guvern de miercuri

IMM

Programul IMM Invest va suferi o serie de imbunătățiri, printr-o ordonață de urgență ce va fi prezentată în ședința de guvern de miercuri. Cîțu a afirmat, la Realitatea PLUS, că modificările au fost operate în urma discuțiilor cu șefii marilor bănci comerciale care operează în România.

Cîţu a precizat că la discuțiile pe care le-a avut cu cei 22 de CEO ai băncilor din programul IMM Invest, au apărut câteva lucruri care trebuie corectate pentru ca acesta program să funcţioneze şi mai rapid.

"Am avut problemele cu care s-au întâlnit cei care au apelat la IMM Invest pe de o parte, pe de altă parte am avut şi problemele pe care le-a întâmpinat sistemul financiar bancar, de exemplu: cererea pe care sistemul financiar bancar a trebuit să o satisfacă într-o lună de zile era ceva ce aveau de satisfăcut în nouă luni de zile. Deci a fost un volum de muncă foarte mare şi în acea parte. Din acea discuţie au apărut câteva lucruri pe care trebuie să le corectăm pentru ca acest program să funcţioneze şi mai rapid. Le vom corecta mâine, printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică ordonanţa de urgenţă a IMM Invest. Vom face acest lucru mâine în şedinţa de Guvern. Şi lucrurile se vor mişca şi mai rapid", a declarat Cîţu, la Realitatea Plus.



Mai multe articole despre:
citu IMM Invest banci