MENIU

Cîțu EXCLUDE remanierea guvernamentală: "Bugetul va fi acel moment care va solidifica această coaliţie pentru următorii 4 ani"

Ședință guvern Cîțu

Florin Cîţu nu ia în calcul o remaniere guvernamentală. În plus, șeful Executivului a negat existenţa unor scandaluri în cadrul coaliţiei de guvernare, apărute ca urmare a evenimentelor din ultima perioadă, inclusiv ca urmare a incendiului de la Institutul Matei Balș, în cadrul căruia mai multe persoane și-au pierdut viața.

"Nu iau în calcul remanierea în acest moment, nu sunt scandaluri, cred că sunt... Este o coaliţie nouă, o coaliţie care vine după câţiva ani de zile de campanie electorală şi cred că suntem încă la început, dar este o coaliţie care devine din ce în ce mai puternică în fiecare zi şi veţi vedea că bugetul va fi acel moment care va solidifica această coaliţie pentru următorii 4 ani de zile", a declarat Cîţu, după efectuarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid.

Potrivit șefului Executivului, bugetul de stat pe anul în curs "este o provocare pentru orice coaliţie": "Am spus clar criteriile de la care pornim cu acest buget anul acesta, fără risipa banului public. V-am dat câteva exemple, cheltuieli de personal s-au dublat în patru ani de zile. Nu cred că performanţa celor care lucrează în administraţia publică s-a dublat în această perioadă. De aceea, în acest an am vorbit de câteva reforme şi una dintre ele este o reaşezare a legii salarizării, în care să reglăm veniturile celor din administraţia publică de performanţă. Este momentul să facem acest lucru, nu doar să promitem că vom creşte salariile în fiecare an şi fără să cerem ceva la schimb. Nu o cerem doar noi, o cer românii. Toţi românii vor un aparat public performant şi nu trebuie să ne fie frică să spunem acest lucru".