MENIU

Cîțu: Dacă Tudose va încerca să introducă taxa de solidaritate, sesizăm Comisia Europeană

Vicepreședintele PNL Florin Cîțu a declarat luni că liberalii vor sesiza Comisia Europeană în cazul în care premierul Mihai Tudose va încerca să introducă taxa de solidaritate în forma prezentată.    

"L-am avertizat pe premierul Tudose că în cazul în care va încerca să introducă această taxă de solidaritate în forma în care a fost prezentată, să deturneze veniturile colectate prin această taxă către alte cheltuieli la buget, vom sesiza Comisia Europeană, pentru că aceste contribuții au fost introduse prin directive europene", a spus Cîțu citat de agerpres.ro.

Liberalul a acuzat PSD de minciună în cazul mai multor măsuri fiscale anunțate.

"Astăzi avem mai mult ca oricând dovada că PSD a mințit și minte de zece luni de zile. Ceea ce se întâmplă cu Codul fiscal, cu execuția bugetară reprezintă dovada clară, cred, pentru toți românii că PSD a mințit și minte de un an de zile. A mințit când a promis creșteri de salarii de 25, 50, 100% și astăzi aflăm că aveau de gând să crească salariile doar cu 2-3 procente. Au mințit atunci când i-am avertizat că legea salarizării unitare reprezintă o bombă cu ceas în bugetul României pentru 2018 și astăzi vedem că din acest motiv avem oameni în stradă. Și au mințit când au spus că măsurile pe care le vor lua — supraacciza la combustibili, TVA defalcat, contribuții mai mari pentru contractele part-time nu vor afecta mediul de afaceri. Cred că astăzi toată lumea știe că toate aceste măsuri au început deja să afecteze mediul de afaceri, prețurile, dobânzile și restul. (...) Ceea ce s-a întâmplat în economie în acest an a fost haos și dezastru. Haos pentru că au tot anunțat măsuri, pe urmă le-au întors, au revenit cu ele, nimeni nu mai știe ce se întâmplă și dezastru — execuția bugetară. Execuția bugetară la zece luni știm cu toții că este cu un punct procentual mai slabă decât era anul trecut, deși creșterea economică este mai mare. (...) Încă o minciună a PSD a fost că patronatele susțin măsurile fiscale", a spus Cîțu.

Mai multe articole despre:
null