MENIU

Cîțu, ATAC la PSD după demisia de la șefia PNL: Alianța cu social-democrații NU a fost ceva normal. Apetitul pentru REFORME a fost doar la mine

Florin Cîțu/ Inquam Photos / George Calin

Florin Cîțu a vorbit, astăzi, despre demisia sa de la conducerea PNL, precizând că încă de la început nu a putut să digere alianța liberalilor cu PSD, subliniind că "apetitul pentru reforme" a fost doar la el.

”Nu am luat nicio decizie, în privința funcției de președinte al Senatului. Despre partid, întrebați la partid (râde).

Pentru mine, alianța cu PSD nu a fost pe care să pot să o diger, nu a fost ceva normal. Eu nu pot să susțin măsurile populiste pentru că fac rău României. În PNL sunt liberali care s-au opus alianței cu PSD din acelea;i motive și care ar putea să o facă în continuare, nu se știe. Al doilea lucru important, toate măsurile de reforme erau doar la mine, doar eu doream să facem aceste reforme, asta s-a văzut.  Vom vedea cum se va merge mai departe. Votanții vor decide (dacă PNL a ajuns un breloc la brâul PSD - n.r., conform unei întrebări puse de un jurnalist). Eu voi rămâne înconjurat în continuare de principiile si valorile liberale”, a decalarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă are în vedere să-și dea demisia și de la șefia Senatului, Cîțu a răspuns: "Nu am luat nicio decizie despre funcția politică de la șefia Senatului". 

Fostul lider al PNL nu a avut un răspuns clar nici referitor la o eventuală candidatură a sa la următorul congres al partidului, dar nici atunci când a fost întrebat dacă va susține o eventuală candidatură a premierului Nicolae Ciucă pentru fotoliul de președinte al liberalilor. "Încă nu și-a depus nimeni candidatura la șefia partidului, din câte știu", a spus actualul președinte al Senatului. 

 

Mai multe articole despre:
citu pnl demisie pnl psd alianta pnl psd coalitie