MENIU

Cîțu a găsit "responsabilii" pentru EȘECUL campaniei de vaccinare antiCovid. Cine sunt aceștia

Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook Florin Cîțu

Valul 4 de COVID-19 lovește pe zi ce trece mai necruțător. Și astăzi am avut parte de cifre îngrijorătoare de pe frontul Covid. Vorbim despre o nouă zi cu peste 10.000 de infectări, peste 200 de decese și 1.320 de pacienți în stare gravă internați la ATI. În loc de soluții, guvernanții caută vinovații și ... îi și găsește. Cel puțin așa lasă de înțeles premierul Florin Cîțu, care a mai găsit un responsabil pentru eșecul campaniei de vaccinare din România. Este vorba despre analfabeții funcționali. 

„Am văzut câteva studii în această perioadă și o corelație care nu ne face cinste între scorul de la testul PISA și rata de vaccinare. Sunt mai multe studii și aici ar trebui să facem o analiză și să vedem după aceea ce putem să facem”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de astăzi, relatează HotNews.ro.
 
Ipoteza avansată de premeir a fost prezentată la finalul lui august și de fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, care  declara atunci că un posibil factor pentru care românii nu se vaccinează poate fi reprezentat de rezultatele slabe la testărilor PISA.
 
„Acele cifre ale testelor PISA care ne arată că 43% dintre copiii de clasa a VIII-a nu stăpânesc bine științele, de exemplu, sunt lucruri care ne arată că ceva grav se petrece în societate”, a spunea fostul ministru al Sănătății.
 
Dacă mergem pe logica celor doi oficiali, rata de vaccinare ar fi trebuit să fie de 57%, aproape dublu decât este în prezent. Potrivit ultimelor date oficiale, rata de vaccinare la persoane eligibile, adică 12+, este de 32%.