MENIU

Ciprian Marica, urmărit penal de DNA în dosarul Farul Constanța. Ce spune fostul internațional

Ciprian Marica, urmărit penal de DNA

DNA Constanța a demarat urmărirea penală ce vizează mai mulți foști funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Constanța, precum și foști proprietari ai clubului Sportiv Farul Constanța, în cadrul unor suspiciuni de  abuz în serviciu. 

DNA Constanța a demarat o anchetă penală împotriva mai multor foști funcționari publici care au activat în cadrul Consiliului Județean Constanța, precum și față de foștii proprietari ai clubului Sportiv Farul Constanța. Majoritatea acestora sunt cercetați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru infracțiuni de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu în cadrul Dosarului Penal nr. 149/P/2019.

În vizorul procurorilor se află Matichescu Mirela – Florența, Popa Șerbu Oana, Dumitrașcu Aureliu – Decebal, Boieru Crina – Elena, Costencu Irina – Elena, Spineanu – Georgescu Luciana, Ruse Vadim Corneliu, Chesnoiu Paul, Cîrjă Lucian – Sorin și suspecții Marica Ciprian – Andrei, Stoian Florin și Manea Vlad – George, la vremea respectivă proprietarii Clubului Sportiv Farul Constanța.

“În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către funcționari din cadrul Consiliului Județean Constanța, responsabili cu procedura de selecție publice de proiecte și atribuirii finanțării nerambursabile pentru activități sportive, a fost stabilită în mod nelegal, discriminatoriu și în absența unui sistem concurențial, eligibilitatea Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, în urma căreia a fost încheiat contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitate sportivă nr. 21124/09.08.2018. În baza contractului de finanțare nerambursabilă menționat anterior, au fost lichidate și ordonanțate cheltuielile aferente celor trei tranșe plătite Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, cu consecința prejudiciului bugetul UATJ Constanța cu suma de 835.757,26 lei, sumă ce reprezintă totodată și folosul necuvenit de aceeași valoare obținut de asociația sportivă menționată, prin reprezentanții ei de fapt și de drept, respectiv suspecții Marica Ciprian Andrei, Stoian Florin și Manea Vlad Gheorghe”, se arată în documentul semnat de procurorul șef de serviciu Mihai Alexandru Stanciu, potrivit presei locale.

Într-un drept la replică transmis redacției, Ciprian Marica nu neagă ancheta, însă face apel la respectarea confidențialității cercetărilor.

Salariile fabuloase pe care le primeau Nicolae și Elena Ceaușescu în 1989. Cei doi nu erau nici săraci, nici cinstiți