MENIU

Ciprian Isacu, medic român de la Bordeux, despre spitalele din România: “De top”

Medicul Ciprian Isacu de la Bordeux, aflat în țară pentru a-i ajuta pe răniții în incendiul din Colectiv, a ținut o conferință de presă în care a susținut că spitalele din România au parte de echipamente de top, dar și că din punct de vedere uman nu poate reproșa nimic.

Ciprian Isacu s-a deplasat voluntar la București împreună cu medicul Marc Guibert, chirurg plastician la Spitalul Saint Louis din Paris. Românul care activează în domeniul medical în Franța a ținut luni o conferință de presă în care a vorbit despre situația sistemului medical din România.

“La inițiativa Ambasadei Franței la București, profitând de prezența unor chirurgi francezi, în vederea unui program de dezvoltare a cooperării în ceea ce privește arsurile s-a constituit o celulă de criză și am fost dirijați să participăm și să transportăm pacienți. În afară de partea afectivă, spre surpriza mea, nu numai că nu avem lecții de dat aici, mă întreb ce am fi făcut noi, în Franța, în fața unei nenorociri. În România este o muncă de calitate extraordinară, nu vă puteți închipui. Am vizitat câteva spitale astăzi, din punct de vedere tehnic sunt de top, din punct de vedere uman nu e nimic de reproșat”, a spus Ciprian Isacu.

Medicul Marc Guibert este chirurg plastician la Spitalul Saint Louis din Paris, iar medicul Ciprian Isacu este chirurg plastician şi şef al secţiei de tratament al arsurilor de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, ei fiind printre primii medici care s-au înscris voluntari pentru a veni în ajutorul colegilor chirurgi români.

Doctorul Ciprian Isacu a fost coordonatorul medical al eforturilor de îngrijire a victimelor teribilului accident de autocar din Franţa din 23 octombrie, soldat cu decesul a 43 de persoane.