MENIU

Ciorbă de burtă: cea mai delicioasă rețetă

<p>ciorba de burta reteta</p>

Ciorbă de burtă rețetă. Află cum prepari cea mai delicioasă ciorbă de burtă! O rețetă 100% românească pe care trebuie să o încerci!

Ciorbă de burtă rețetă. Ciorba de burtă este un tip de mâncare tradițional românesc. Există multe variante de rețete răspândite în România. După unii specificul ei este acrirea cu lămâie şi adăugarea de mult usturoi, dar până în prezent s-a menținut în foarte multe rețete adăugarea de oțet în loc de lămâie. Un lucru este cert însă: este un fel de mâncare pentru care trebuie să îţi rezervi foarte mult timp.

Ciorba de purtă a apărut deci pe filieră turcească, în raiaua Brăilei, undeva prin secolul XVII, iar ulterior bucureștenii au pregătit o mâncare denumită „pacea”, făcută din picioare de oaie sau vițel, dreasă cu ou și oțet, similară ciorbei de burtă.

Ciorbă de burtă rețetă. Cum se prepară ciorba de burtă

Pentru ciorba de burtă românească este nevoie de apă sau supă de carne, carne (burtă de vită, picioare de vițel sau porc, oase de vită cu măduvă), legume (ceapă, morcovi, ţelină, păstârnac, usturoi, ardei roșu), condimente și verdețuri (sare, boabe de piper, foi de dafin, pătrunjel, leuştean, frunze de țelină, ardei iute), gălbenușuri de ou şi smântână. Se acreşte cu lămâie, sare de lămâie, oţet de vin sau borş.

Cel mai mare consumator de timp este curățarea și fierberea burții. Este necesar să fie spălată de mai multe ori, fiind de fiecare dată frecată cu sare. Apoi se lasă pentru 2-3 ore într-un vas cu apă în care s-a dizolvat o lingură de bicarbonat de sodiu.

Se pun oasele la fiert, vreo două ceasuri. Fără capac şi, în nici un caz, la oala sub presiune. Se ia spuma. După ce au fiert se adaugă burta pe care am clătit-o în 2-3 ape reci şi se fierb împreună până la trei ore.

Ciorbă de burtă rețetă. Un morcov și ardeiul roșu tăiați julienne se prăjesc într-o tigaie. După ce a fiert bine, se scot oasele, burta se strecoară de zeama care se păstrează și se taie în „tăiței”.

Se pune la fiert zeama cu burta astfel tăiată împreună cu celelalte ingrediente, precum legumele, piperul și foile de dafin și se adaudgă morcovul şi ardeiul roșu traşi la tigaie, mujdeiul, verdeața şi se potriveşte de acru. Luată de pe foc, se adaugă un amestec de smântână şi gălbenușuri. Se servește cu ardei iuți. Brăilenii puneau şi leuştean.

Ciorbă de burtă rețetă. Se poate cumpăra burta deja fiartă, proaspătă sau congelată. Dar fără zeama originală, ciorbei îi va lipsi gustul tipic.

Trucul care te ajută să faci cea mai bună ciorbă de burtă. Secretul celor mai buni bucătari

Ciorbă de burtă rețetă tradițională:

Ciorbă de burtă rețetă. Ingrediente

  • 1.5kg burtă de vită
  • 0.5kg rasol de vită
  • 500g smântână
  • 5 linguri oțet
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 rădăcină păstârnac
  • ½ rădăcină țelină
  • 6 gălbenușuri
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 2 linguri de ulei

Ciorbă de burtă rețetă. Cum prepari?

Ciorbă de burtă rețetă.  Pune burta și rasolul de vită la fiert în 5l de apă rece.

Când începe să se formeze spuma, scoate carnea.Schimbă apa și pune din nou carnea la fiert în apă rece.

Lasă la fiert 1 oră și jumătate, până carnea a fiert foarte bine.

Cum se prepară ciorba de burtă falsă. O rețetă incredibilă de post cu un ingredient surpriză

Ciorbă de burtă rețetă.  Adaugă peste carne legumele întregi sau tăiate în jumătate: țelina, păstârnacul, 3 morcovi, ceapa.Lasă la fiert încă jumătate de oră până fierb și legumele.

Scoate legumele și bucățile de carne.

Într-un vas mai mare amestecă smântâna cu cele 6 gălbenușuri.

Peste amestec adaugă treptat câteva polonice din zeama în care ai fiert carnea și legumele pentru a aduce compoziția la temperatura ciorbei.

Ciorbă de burtă rețetă. Pune amestecul peste restul de zeamă. Taie carnea și burta în bucăți mici.

Adaugă-le în ciorbă. Morcovul rămas dă-l prin răzătoare și călește-l cu 2 linguri de ulei.

Adaugă în ciorbă sare, morcovul călit, usturoiul zdrobit și oțetul.

 



Mai multe articole despre:
reţetă ciorbă de burtă