MENIU

Ciolacu: „Putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și închidem acest subiect”

Ciolacu: „Putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și închidem acest subiect”

Astăzi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că s-a ajuns la un consens cu partenerii de guvernare referitor la calendarul electoral. Acordul, încheiat după consultări cu toate formațiunile politice reprezentate în Parlament, prevede datele exacte pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

„Am încheiat astăzi, împreună cu partenerii de guvernare, un acord cu privire la calendarul electoral, care să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formațiunile politice reprezentate în Parlament. Am stabilit că alegerile prezidențiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi și 8 decembrie - turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și închidem acest subiect”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Nicolae Ciucă, după ce s-a hotărât data alegerilor: „Fiecare partid va avea candidat propriu”

Liderii principalelor partide din coaliția de guvernare, PNL și PSD, s-au reunit la Guvern pentru a stabili definitiv datele alegerilor. În urma discuțiilor intense, PNL s-a impus în fața PSD și s-a stabilit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 24 noiembrie, iar turul doi pe 8 decembrie. De asemenea, alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie, o zi simbolică pentru România, fiind Ziua Națională.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu sedinta de guvern