MENIU

Ciolacu amenință cu plângeri penale împotriva prefecților și premierului Cîțu. Se anunță PROTESTE la Palatul Cotroceni

Marcel Ciolacu, președintele PSD

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, că social-democrații vor depune plângeri penale prefecților și premierului Florin Cîțu pentru că nu ar fi alocat bani de investiții pentru administrațiile locale, vorbim despre primăriile și consiliile județene conduse de liderii PSD. În plus, Ciolacu susțin că președinții de consilii județene și primari PSD vor veni la București și vor protesta în fața Palatului Cotroceni pentru că actualul Guvern a tăiat alocările bugetare.

"Am discutat în cadrul Biroului Politic Naţional despre proiectul de buget al României. (...) Vorbind despre componenta legalităţii acestui buget, am avut o discuţie şi cu juriştii din interiorul partidului şi cu autorităţile locale. Ştim că anul trecut domnul Orban, împreună cu domnul Cîţu, era ministru de Finanţe şi avizatorul principal al cheltuielilor din Fondul de rezervă al prim-ministrului, au folosit banii din Fondul de rezervă pentru mită electorală către autorităţile PNL preponderent, deoarece în acel moment era un Guvern minoritar. Au venit alegerile generale şi în ultimele şedinţe de Guvern, înainte de alegeri, au mutat aproape 2 miliarde către autorităţile locale, tot ale PNL. Fondul de rezervă al prim-ministrului are cu totul altă destinaţie, este pentru calamităţi sau intervenţii de urgenţă, în caz de inundaţii, cutremure", a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă susținută la finalul şedinţei conducerii PSD.

În context, Ciolacu a dat exemplul unor județe precum Botoșani, Gorj, Olt, Vâlcea, Tulcea sau Vaslui, despre care a spus că ”nu au primit nici un ban”. El a numit ”măgărie” practica guvernului: "Anexa 7.03, alocări 380 milioane de lei doar pentru cele trei partide din coaliția de guvernare. Vom face plângeri penal la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile în guvernul Orban, guvernul Cîțu. Facem plângeri penale tuturor miniștrilor care au avizat aceste hotărâri de guvern". 

Mai mult decât atât, președintele social-democraților susține că a mai spus că liderii partidului din administrația locală vor să organizeze un protest la Palatul Cotroceni. 

”Am discutat cu colegii mei, iar președinții de CJ-uri și primarii PSD vor să vină la București și nu se vor duce la Guvern, ci la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să vadă alocarea discreționară a bugetului de către Guvernul Cîțu și să corecteze aceste lucruri”, a mai spus Ciolacu.