MENIU

Ciolacu, mesaj TRANȘANT despre sancțiunile impuse Rusiei: PSD le susține, dar NU e de acord cu MĂSURI care să-i afecteze pe angajații români și economia

Marcel Ciolacu, președintele PSD / Foto: Inquam Photos, Ilona Andrei

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, astăzi, că social-democrații susțin sancțiunile împotriva Federației Ruse, subliniind însă că aceștia nu vor fi "vreodată de acord" cu măsuri care să-i afecteaze pe angajații români, "locurilor de muncă și, în general, economia națională".

"După situația de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reșița a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși.
 
Solicit din nou Consiliului inter-instituțional responsabil cu aplicarea acestor măsuri să înțeleagă că activitatea companiilor de care depinde viața a mii de familii de români trebuie să continue, oamenii să-și primească salariile, iar familiile acestor angajați să nu sufere!", afirmă Ciolacu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit liderului social-democrat, scopul sancțiunilor este ca banii produși în România să nu ajungă în Federația Rusă, nu să lase fără loc de muncă mii de români.
 
"Este inadmisibil să permiți companiilor plăți pentru contractele vechi, dar să nu-și poată vinde marfa produsă în ultima lună! Sper că Guvernul va găsi din nou răbdarea și determinarea să se inspire din soluțiile europene astfel încât aplicarea sancțiunilor să aibă cât mai puține consecințe negative asupra salariaților și economiei naționale. Aceasta este singurul mod logic în care România trebuie să reacționeze!", a mai spus Ciolacu, potrivit mesajului citat.