MENIU

Ciolacu, ieșire furibundă la adresa premierului Orban

Ciolacu, ieșire furibundă la adresa premierului Orban

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, l-a atacat virulent pe premierul Ludovic Orban înainte de votarea moțiunii de cenzură în Parlament.

Președintele Camerei Deputaților este revoltat de faptul că Orban a ajuns premier, asta chiar dacă președintele PNL ’’nu poate digera democrația’’.

Ciolacu consideră că o țară nu poate fi guvernată prin zeci de ordonanțe de urgență și împotriva cetățenilor ei. De asemenea, președintele Camerei Deputaților vede în agenda PNL un abuz de putere, o formă de încetinire a economiei și de austeritate în viața românilor. Ciolacu a mai acuzat și prezența FMI-ului în țară, fenomen ce nu se mai petrecuse din perioada crizei economice.

Totodată, președintele interimar al PSD a spus că cele 40 de miliarde împrumutate în trei luni riscă să aducă România în faliment. Ciolacu a mai amintit și de declarațiile vicepremierului Raluca Turcan, potrivit cărora pensiile nu vor mai crește începând cu 1 septembrie.

Marcel Ciolacu: ’’Nimeni nu şi-a permis până acum această încălcare a statului de drept în România până la dumneavoastră. O ţară nu poate fi condusă doar cu împrumuturi uriaşe, nu poate fi condusă împotriva cetăţenilor săi, cărora le răpiţi până și accesul la sănătate şi le spuneţi sec: cine are bani trăieşte, cine nu, moare. Ajunge, de trei luni nu guvernați România! Agenda cetățenilor nu este și agenda PNL. Agenda PNL înseamnă abuz de putere, călcarea în picioare a democrației, încetinierea economiei, austeritate în viaţa românilor, nimic pentru oameni, nimic pentru nevoile lor imediate.’’